Божовић на састанку са грађанима у вези с изградњом моста на ријеци Касиндолки (ФОТО)

16.09.2022. 14:51
0
ИЗВОР: katera.news

Руководство општине Источна Илиџа данас је у Илиџанској улици у насељу Горњи Котора одржало састанак са становницима овог дијела општине.

Тема састанка је била изградња моста на ријеци Касиндолки, на мјесту споја Илиџанске и Дерокове улице, тзв. Цабов мост, који је уништен током поплава које су 2021. године погодиле Источну Илиџу.

Начелник општине Маринко Божовић презентовао је пројекат моста, укупне ширине девет метара, који подразумијева изградњу саобраћајнице ширине шест метара и двије пјешачке стазе ширине по 1,5 метар.

Божовић је истакао да је послије израде идејног пројекта, општинска администрација започела прикупљање неопходних дозвола, које су услов за израду главног пројекта те планирање изградње моста у буџету за 2023. годину.

Слика

Фото: istocnailidza.net

Такође, додао је Божовић, предвиђено је да се заједно са пројектом моста у буџету за сљедећу годину планирају средства за реконструкцију Илиџанске улице у дужини од 300 метара.

Он је појаснио да се мост ових димензија ради из разлога што ће уколико дође до изградње брзе цесте на магистралном путу М-18 овај мост бити једина повезница овог насеља са остатком општине, с обзиром на то да Илиџанска улица неће имати спој са овим магистралним путем.

Становници овог дијела општине тражили су да се на овом дијелу ријеке Касиндолке уради привремени пјешачки мост, а према Божовићевим ријечима, такав мост је несигуран и нико не може гарантовати безбједност пјешака.

Становници су истакли да ће потписати захтјев за градњу и преузети одговорност за преласке преко привременог моста, саопштено је из ове општине.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 46m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 21m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 20m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 47m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 39m
    0