Божовић на састанку са грађанима у вези с изградњом моста на ријеци Касиндолки (ФОТО)

16.09.2022. 14:51
0
ИЗВОР: katera.news

Руководство општине Источна Илиџа данас је у Илиџанској улици у насељу Горњи Котора одржало састанак са становницима овог дијела општине.

Тема састанка је била изградња моста на ријеци Касиндолки, на мјесту споја Илиџанске и Дерокове улице, тзв. Цабов мост, који је уништен током поплава које су 2021. године погодиле Источну Илиџу.

Начелник општине Маринко Божовић презентовао је пројекат моста, укупне ширине девет метара, који подразумијева изградњу саобраћајнице ширине шест метара и двије пјешачке стазе ширине по 1,5 метар.

Божовић је истакао да је послије израде идејног пројекта, општинска администрација започела прикупљање неопходних дозвола, које су услов за израду главног пројекта те планирање изградње моста у буџету за 2023. годину.

Слика

Фото: istocnailidza.net

Такође, додао је Божовић, предвиђено је да се заједно са пројектом моста у буџету за сљедећу годину планирају средства за реконструкцију Илиџанске улице у дужини од 300 метара.

Он је појаснио да се мост ових димензија ради из разлога што ће уколико дође до изградње брзе цесте на магистралном путу М-18 овај мост бити једина повезница овог насеља са остатком општине, с обзиром на то да Илиџанска улица неће имати спој са овим магистралним путем.

Становници овог дијела општине тражили су да се на овом дијелу ријеке Касиндолке уради привремени пјешачки мост, а према Божовићевим ријечима, такав мост је несигуран и нико не може гарантовати безбједност пјешака.

Становници су истакли да ће потписати захтјев за градњу и преузети одговорност за преласке преко привременог моста, саопштено је из ове општине.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић: У Бриселу није постигнут никакав договор Вучић: У Бриселу није постигнут никакав договор
За два дана родиће се осмомилијардити становник Земље За два дана родиће се осмомилијардити становник Земље
Одржана ХVIII редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа Одржана ХVIII редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа
Најчитаније
 • Тужилаштво потврдило хапшење Лучића
  15h 4m
  10
 • Лице лишено слободе због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
  16h 17m
  6
 • Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)
  11h 30m
  0
 • Драгица храбрим кораком гази стазу од трња до звијезда
  15h 26m
  2
 • Иста цијена струје и љети и зими
  17h 50m
  6