Božović na sastanku sa građanima u vezi s izgradnjom mosta na rijeci Kasindolki (FOTO)

16.09.2022. 14:51
0
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža danas je u Ilidžanskoj ulici u naselju Gornji Kotora održalo sastanak sa stanovnicima ovog dijela opštine.

Tema sastanka je bila izgradnja mosta na rijeci Kasindolki, na mjestu spoja Ilidžanske i Derokove ulice, tzv. Cabov most, koji je uništen tokom poplava koje su 2021. godine pogodile Istočnu Ilidžu.

Načelnik opštine Marinko Božović prezentovao je projekat mosta, ukupne širine devet metara, koji podrazumijeva izgradnju saobraćajnice širine šest metara i dvije pješačke staze širine po 1,5 metar.

Božović je istakao da je poslije izrade idejnog projekta, opštinska administracija započela prikupljanje neophodnih dozvola, koje su uslov za izradu glavnog projekta te planiranje izgradnje mosta u budžetu za 2023. godinu.

Slika

Foto: istocnailidza.net

Takođe, dodao je Božović, predviđeno je da se zajedno sa projektom mosta u budžetu za sljedeću godinu planiraju sredstva za rekonstrukciju Ilidžanske ulice u dužini od 300 metara.

On je pojasnio da se most ovih dimenzija radi iz razloga što će ukoliko dođe do izgradnje brze ceste na magistralnom putu M-18 ovaj most biti jedina poveznica ovog naselja sa ostatkom opštine, s obzirom na to da Ilidžanska ulica neće imati spoj sa ovim magistralnim putem.

Stanovnici ovog dijela opštine tražili su da se na ovom dijelu rijeke Kasindolke uradi privremeni pješački most, a prema Božovićevim riječima, takav most je nesiguran i niko ne može garantovati bezbjednost pješaka.

Stanovnici su istakli da će potpisati zahtjev za gradnju i preuzeti odgovornost za prelaske preko privremenog mosta, saopšteno je iz ove opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 40m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    14h 10m
    0
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 37m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    13h 51m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    22h 33m
    0