Божовић: Наша традиција не смије постати предање и историјска чињеница

11.07.2020. 23:42
0
ИЗВОР: Катера

У свијету који се убрзано мијења и чије обрисе у деценијама које долазе тешко да можемо и наслутити, неопходна нам је она једна сигурна и непромјењива ствар, да нас подсјећа на то ко смо, о чему сањамо и за шта смо спремни да се боримо, изјавио је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа на својој "Фејсбук" страници.

Сутра, кад Српска демократска странка улази у четврту деценију постојања, пред намa су ништа мањи изазови него у данима када су се наши очеви ујединили око једне идеје.

Република Српска је грудобран који су нам у заоставштину оставили они који су се за њу борили. Република Српска мора бити мјесто достојно оне идеје за коју су се они борили, а ми достојни потомци свих оних који су за њу дали животе, здравље и најбоље године живота.

Наша традиција не смије постати предање и историјска чињеница - она мора остати жива идеја и извор политичке зрелости! Не смијемо остати заробљени у прошлости, љубоморно чувајући успомену на државотворну историју Српске демократске странке, додаје он.

Из тог сјећања морамо црпити снагу и показати нову енергију, нову одлучност, нову смјелост и нову животност и пробудити ону исконску идеју Српске демократске странке!

Будимо најбоља верзија себе и докажимо заједно да смо достојни да кажемо - Ми смо СДС!

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 11m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    12h 31m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    22h 55m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    1h 44m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    1h 38m
    0