Božović: Naša tradicija ne smije postati predanje i istorijska činjenica

11.07.2020. 23:42
0
IZVOR: Katera

U svijetu koji se ubrzano mijenja i čije obrise u decenijama koje dolaze teško da možemo i naslutiti, neophodna nam je ona jedna sigurna i nepromjenjiva stvar, da nas podsjeća na to ko smo, o čemu sanjamo i za šta smo spremni da se borimo, izjavio je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Sutra, kad Srpska demokratska stranka ulazi u četvrtu deceniju postojanja, pred nama su ništa manji izazovi nego u danima kada su se naši očevi ujedinili oko jedne ideje.

Republika Srpska je grudobran koji su nam u zaostavštinu ostavili oni koji su se za nju borili. Republika Srpska mora biti mjesto dostojno one ideje za koju su se oni borili, a mi dostojni potomci svih onih koji su za nju dali živote, zdravlje i najbolje godine života.

Naša tradicija ne smije postati predanje i istorijska činjenica - ona mora ostati živa ideja i izvor političke zrelosti! Ne smijemo ostati zarobljeni u prošlosti, ljubomorno čuvajući uspomenu na državotvornu istoriju Srpske demokratske stranke, dodaje on.

Iz tog sjećanja moramo crpiti snagu i pokazati novu energiju, novu odlučnost, novu smjelost i novu životnost i probuditi onu iskonsku ideju Srpske demokratske stranke!

Budimo najbolja verzija sebe i dokažimo zajedno da smo dostojni da kažemo - Mi smo SDS!

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 32m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 34m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 27m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 35m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 2m
    1