Божовић „очитао буквицу“ АТВ-у па их „натјерао“ да пусте изјаву у цјелини

16.08.2023. 19:11
0
ИЗВОР: istokrs.com

Иако се АТВ покушава представити као неутралан медиј, што је свима познато да није и да је у функцији Режима, када су тражили изјаву од члана Предсједништва СДС-а Маринка Божовића, он их је прво позвао на објективност, а онда инсистирао да се његова изјава објави у цјелини, без скраћивања и стављања у други контекст.

Наравно, да АТВ није издржао и након питања о његовом мишљењу о ставу предсједника СДС-а Милана Миличевића по питању оптужнице против Милорада Додика – што је бесмислено само по себи и са очигледном намјером да се покуша добити другачији став из СДС-а – АТВ је ипак његову изјаву ставио у контекст посјете америчког амбасадора Марфија општини Источна Илиџа, а што је Божовић и јавно тада објавио, не сматрајући то никакавим гријехом, напротив, јер се разговарало о пројектима подршке америчке амбасаде овој локалној заједници.

У одговору на питање новинара АТВ-а Божовић је рекао да су његови ставови још радикалнији.

- СДС и ја лично подржавам предсједника СДС-а у изјави у којој Милорада Додика нећемо подржати када је у питању његово узурпирање институције предсједника Републике Српске, када је у питању однос Тужилаштва БиХ према њему јер је то његово Тужилаштво и ово је унапријед спреман сценарио по којем ће бити „тресла се гора, родио се миш“, а он ће наводно бити велики побједник и заштитник интереса Републике Српске - изјавио је Божовић уз поруку да СДС неће подржати Милорада Додика ни у чему што ради.

- Милорад Додик је договорио све са Тужилаштвом које је његово. Апсолутно подржавам предсједника СДС-а и моји ставови су још радикалнији према том питању. Никола Поплашен, Радован Караџић, Мирко Шаровић су били предсједници. Све њих је требало заштитит. Не ради њих персонално као што се у овом случају ради, ради Додика самог, него институцију Предсједника Републике. Он је тај који са странцима сади тикве и сад му пуцају о главу. Када ми будемо они који се питају око ,неких ствари, Република Српска ће бити заштићена, као и кад смо је стварали – навео је он.

Подсјећамо, предсједник СДС-а Милан Миличевић данас је изјавио да ова странка неће подржати предсједника Републике Српске Милорада Додика јер га сматра одговорним за непровођење закључака Народне скупштине Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 2m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 58m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 42m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 54m
    0