Божовић: Одлуке искључиво у интересу становника Источне Илиџе

30.05.2023. 12:37
0
ИЗВОР: katera.news

На данас одржаној 23. редовној сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојене су све тачке дневног реда, већински једногласно.

Одборници су усвојили Информацију о малољетничкој делинквенцији на подручју општине Источна Илиџа, Информацију о безбједности саобраћаја на подручју општине Источна Илиџа, као и Информацију о стању у области водснабдијевања и канализационе инфраструктуре у периоду прошле године, те усвојили именовање Срђана Тешевића за члана Савјета плана на праћењу израде Регулационих планова.

Осим тога, одборници су усвојили и рад Општинске борачке организације „Илиџански борац“, Удружења пензионера ове локалне заједнице, Пореске управе Подручне јединице Источно Сарајево, те техничку оспособљеност, садашњи развој и планове за развој примарне здравствене заштите у ЈЗУ Дом здравља „Источно Сарајево“ за период 2022. године.

Највише полемике међу одборницима донио је Извјештај о раду општинске управе Источна Илиџа, такође, за период прошле године, а начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић навео је да код опозиционих одборника није постојало довољно спремности да на адекватан начин сагледају ситуацију у којој се ова локална заједница налази.

- Одређене послове, које не треба никада да буду саставни дио неке политике, требало би да сагледају да ли се они на адекватан начин раде. О томе, прије свега, треба да каже задовољство грађана. Настојао сам, као неко ко обавља функцију начелника, заједно са својим сарадницима, да потпуно транспарентно одговорим на сва питања одборника, прије свега опозиције предвођених Савезом независних социјалдемократа – рекао је Божовић.

Божовић је нагласио да су одређене одлуке имале подршку, не само тренутне скупштинске већине, него и одборника који „размишљају својом главом, у интересу свих становника општине Источна Илиџа, без да све гледају кроз призму политичких партија“.

Да је ријеч о транспарентим одговорима говори и чињеница да је скупштинско засједање ишло уживо, уз подршку и помоћ Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

На сједници је усвојен и Извјештај о извршењу Буџета општине Источна Илиџа за 2022. годину, а Божовић је навео да су приходи у односу на расходе већи.

- Извршење буџета за прошлу годину је, чини ми се, 11.400.000 КМ, односно, остварен је вишак прихода у односу на расходе. Међутим, пренијете су одређене обавезе због реализације одређених пројеката који се преносе из више буџета, а односе се, прије свега, на израдњу моста „Плави анђели“, на изградњу Аеродромске улице и неколико регулационих планова, између осталих, канализације у Улици Бојовића –објаснио је он.

У оквиру одлуке о распоређивању дефицита је, додаје Божовић, покривен остварени ниво обавеза које је ова општина у минулој години направила.

Божовић се осврнуо на безбједност саобраћаја на подручју општине Источна Илиџа, те нагласио да је још једном усвојен Закључак за изградњу кружне раскрснице Бијело поље који је отишао ка Влади Републке Српске и надлежном предузећу – Јавном предузећу „Путеви Републике Срспке“.

- Ријеч је о изградњи кружне раскрснице на споју Улице касиндолског батаљона, односно Војводе Радомира Путника. Иницијатива која је отишла из општине Источна Илиџа односи се на три кружне раскрснице – на споју Равногорске улице и Улице Војводе Радимира Путника, на споју Улице касиндолског батаљона и Улице Војводе Радимира Путника, те на споју Улице Војводе Радимира Путника и Улице српских владара у Источној Илиџи, односно, Змај Јовиној у Источном Новом Сарајеву, а све са циљем смањења саобраћајних прекршаја и задовољавајућег стања опште бебједности – појаснио је он.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“ Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 14m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 29m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 20m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 47m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 39m
    0