Božović: Odluke isključivo u interesu stanovnika Istočne Ilidže

30.05.2023. 12:37
0
IZVOR: katera.news

Na danas održanoj 23. redovnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su sve tačke dnevnog reda, većinski jednoglasno.

Odbornici su usvojili Informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji na području opštine Istočna Ilidža, Informaciju o bezbjednosti saobraćaja na području opštine Istočna Ilidža, kao i Informaciju o stanju u oblasti vodsnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture u periodu prošle godine, te usvojili imenovanje Srđana Teševića za člana Savjeta plana na praćenju izrade Regulacionih planova.

Osim toga, odbornici su usvojili i rad Opštinske boračke organizacije „Ilidžanski borac“, Udruženja penzionera ove lokalne zajednice, Poreske uprave Područne jedinice Istočno Sarajevo, te tehničku osposobljenost, sadašnji razvoj i planove za razvoj primarne zdravstvene zaštite u JZU Dom zdravlja „Istočno Sarajevo“ za period 2022. godine.

Najviše polemike među odbornicima donio je Izvještaj o radu opštinske uprave Istočna Ilidža, takođe, za period prošle godine, a načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović naveo je da kod opozicionih odbornika nije postojalo dovoljno spremnosti da na adekvatan način sagledaju situaciju u kojoj se ova lokalna zajednica nalazi.

- Određene poslove, koje ne treba nikada da budu sastavni dio neke politike, trebalo bi da sagledaju da li se oni na adekvatan način rade. O tome, prije svega, treba da kaže zadovoljstvo građana. Nastojao sam, kao neko ko obavlja funkciju načelnika, zajedno sa svojim saradnicima, da potpuno transparentno odgovorim na sva pitanja odbornika, prije svega opozicije predvođenih Savezom nezavisnih socijaldemokrata – rekao je Božović.

Božović je naglasio da su određene odluke imale podršku, ne samo trenutne skupštinske većine, nego i odbornika koji „razmišljaju svojom glavom, u interesu svih stanovnika opštine Istočna Ilidža, bez da sve gledaju kroz prizmu političkih partija“.

Da je riječ o transparentim odgovorima govori i činjenica da je skupštinsko zasjedanje išlo uživo, uz podršku i pomoć Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Istočna Ilidža za 2022. godinu, a Božović je naveo da su prihodi u odnosu na rashode veći.

- Izvršenje budžeta za prošlu godinu je, čini mi se, 11.400.000 KM, odnosno, ostvaren je višak prihoda u odnosu na rashode. Međutim, prenijete su određene obaveze zbog realizacije određenih projekata koji se prenose iz više budžeta, a odnose se, prije svega, na izradnju mosta „Plavi anđeli“, na izgradnju Aerodromske ulice i nekoliko regulacionih planova, između ostalih, kanalizacije u Ulici Bojovića –objasnio je on.

U okviru odluke o raspoređivanju deficita je, dodaje Božović, pokriven ostvareni nivo obaveza koje je ova opština u minuloj godini napravila.

Božović se osvrnuo na bezbjednost saobraćaja na području opštine Istočna Ilidža, te naglasio da je još jednom usvojen Zaključak za izgradnju kružne raskrsnice Bijelo polje koji je otišao ka Vladi Republke Srpske i nadležnom preduzeću – Javnom preduzeću „Putevi Republike Srspke“.

- Riječ je o izgradnji kružne raskrsnice na spoju Ulice kasindolskog bataljona, odnosno Vojvode Radomira Putnika. Inicijativa koja je otišla iz opštine Istočna Ilidža odnosi se na tri kružne raskrsnice – na spoju Ravnogorske ulice i Ulice Vojvode Radimira Putnika, na spoju Ulice kasindolskog bataljona i Ulice Vojvode Radimira Putnika, te na spoju Ulice Vojvode Radimira Putnika i Ulice srpskih vladara u Istočnoj Ilidži, odnosno, Zmaj Jovinoj u Istočnom Novom Sarajevu, a sve sa ciljem smanjenja saobraćajnih prekršaja i zadovoljavajućeg stanja opšte bebjednosti – pojasnio je on.

Slika

Foto: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    12h 7m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    11h 23m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    8h 39m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    7h 1m
    0
  • Danas Markovdan
    15h 49m
    0