Божовић потписао уговоре о суфинансирању боравка дјеце у вртићима

20.09.2022. 15:37
1
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић данас је уприличио пријем за родитеље четворо и више дјеце, као и за родитеље чија дјеца иду у вртиће на територији ове општине, а поводом суфинансирања боравка те дјеце у вртићима.

Божовић је изјавио да потписивање уговора представља подршку пронаталитетној политици коју ова општина пружа својим становницима.

- Ово је трећа година заредом како суфинансирамо вишечлане породице са 100 КМ за прво дијете плус 25 КМ за свако малољетно дијете. Родитељи имају право на помоћ све док су дјеца малољетна – рекао је Божовић.

У обраћању медијима, он је истакао да ће руководство ове општине потписати уговоре о суфинансирању са 29 породица са четворо и више дјеце у износу од по 100 КМ на дванаест мјесеци.

Он је додао да се новчана средства налазе у буџету и да прелазе преко 100.000 марака за календарску годину.

Божовић je рекао да ће уговори бити потписани и са 67 породица чија дјеца похађају три вртића на подручја Источне Илиџе, те да ће ове породице мјесечно добијати 100 КМ за једно дијете.

Слика

У периоду раста цијена који се одражава на све животне области општина Источна Илиџа одлучила је да помогне рад приватних вртића чије је сједиште у овој локалној заједници, како не би било раста цијена  услуга према крајњим корисницима до краја 2022. године.

- У години када је огромна инфлација општина Источна Илиџа је препознала потребу родитеља наших најмлађих суграђана који користе услуге приватних вртића. С обзиром на то да је у региону тренд повећање цијена свих услуга, врло вјероватно би дошло и до повећања цијене кориштења приватних вртића, те је наша оштина је одлучила да додијели грант средства за три приватна вртића – рекао је Божовић.

Он је истакао да је општина Источна Илиџа обезбиједила финансијска средства како би цијена њихових тренутних услуга остала иста до краја године.

Данка Минић, мајка троје дјеце, од којих двоје похађају вртић, захвалила се начелнику Божовићу и руководству ове општине, рекавши да јој новчана подршка много значи јер су трошкови живота и школовања дјеце велики.

Далиборка Томић, захвалила се на новчаној подршци, истичући да је оваква помоћ значајна за породице.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Borko 21.09.2022. 06:27
    Svaka čast za opštinu,samo žalosno je da se na spisku nalaze djeca roditelja koi imaju privatne firme i koima vozni park vrijedi više od bilo kojeg vrtića u gradu.
Повезане вијести
Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге
Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа
Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    11h 3m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 38m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    21h 2m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 59m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 42m
    9