Božović potpisao ugovore o sufinansiranju boravka djece u vrtićima

20.09.2022. 15:37
1
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović danas je upriličio prijem za roditelje četvoro i više djece, kao i za roditelje čija djeca idu u vrtiće na teritoriji ove opštine, a povodom sufinansiranja boravka te djece u vrtićima.

Božović je izjavio da potpisivanje ugovora predstavlja podršku pronatalitetnoj politici koju ova opština pruža svojim stanovnicima.

- Ovo je treća godina zaredom kako sufinansiramo višečlane porodice sa 100 KM za prvo dijete plus 25 KM za svako maloljetno dijete. Roditelji imaju pravo na pomoć sve dok su djeca maloljetna – rekao je Božović.

U obraćanju medijima, on je istakao da će rukovodstvo ove opštine potpisati ugovore o sufinansiranju sa 29 porodica sa četvoro i više djece u iznosu od po 100 KM na dvanaest mjeseci.

On je dodao da se novčana sredstva nalaze u budžetu i da prelaze preko 100.000 maraka za kalendarsku godinu.

Božović je rekao da će ugovori biti potpisani i sa 67 porodica čija djeca pohađaju tri vrtića na područja Istočne Ilidže, te da će ove porodice mjesečno dobijati 100 KM za jedno dijete.

Slika

U periodu rasta cijena koji se odražava na sve životne oblasti opština Istočna Ilidža odlučila je da pomogne rad privatnih vrtića čije je sjedište u ovoj lokalnoj zajednici, kako ne bi bilo rasta cijena  usluga prema krajnjim korisnicima do kraja 2022. godine.

- U godini kada je ogromna inflacija opština Istočna Ilidža je prepoznala potrebu roditelja naših najmlađih sugrađana koji koriste usluge privatnih vrtića. S obzirom na to da je u regionu trend povećanje cijena svih usluga, vrlo vjerovatno bi došlo i do povećanja cijene korištenja privatnih vrtića, te je naša oština je odlučila da dodijeli grant sredstva za tri privatna vrtića – rekao je Božović.

On je istakao da je opština Istočna Ilidža obezbijedila finansijska sredstva kako bi cijena njihovih trenutnih usluga ostala ista do kraja godine.

Danka Minić, majka troje djece, od kojih dvoje pohađaju vrtić, zahvalila se načelniku Božoviću i rukovodstvu ove opštine, rekavši da joj novčana podrška mnogo znači jer su troškovi života i školovanja djece veliki.

Daliborka Tomić, zahvalila se na novčanoj podršci, ističući da je ovakva pomoć značajna za porodice.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Borko 21.09.2022. 06:27
    Svaka čast za opštinu,samo žalosno je da se na spisku nalaze djeca roditelja koi imaju privatne firme i koima vozni park vrijedi više od bilo kojeg vrtića u gradu.
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    11h 10m
    0
  • Krađa u Palama
    9h 28m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    23h 47m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    5h 55m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    8h 43m
    0