Božović potpisao ugovore o sufinansiranju boravka djece u vrtićima

20.09.2022. 15:37
1
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović danas je upriličio prijem za roditelje četvoro i više djece, kao i za roditelje čija djeca idu u vrtiće na teritoriji ove opštine, a povodom sufinansiranja boravka te djece u vrtićima.

Božović je izjavio da potpisivanje ugovora predstavlja podršku pronatalitetnoj politici koju ova opština pruža svojim stanovnicima.

- Ovo je treća godina zaredom kako sufinansiramo višečlane porodice sa 100 KM za prvo dijete plus 25 KM za svako maloljetno dijete. Roditelji imaju pravo na pomoć sve dok su djeca maloljetna – rekao je Božović.

U obraćanju medijima, on je istakao da će rukovodstvo ove opštine potpisati ugovore o sufinansiranju sa 29 porodica sa četvoro i više djece u iznosu od po 100 KM na dvanaest mjeseci.

On je dodao da se novčana sredstva nalaze u budžetu i da prelaze preko 100.000 maraka za kalendarsku godinu.

Božović je rekao da će ugovori biti potpisani i sa 67 porodica čija djeca pohađaju tri vrtića na područja Istočne Ilidže, te da će ove porodice mjesečno dobijati 100 KM za jedno dijete.

Slika

U periodu rasta cijena koji se odražava na sve životne oblasti opština Istočna Ilidža odlučila je da pomogne rad privatnih vrtića čije je sjedište u ovoj lokalnoj zajednici, kako ne bi bilo rasta cijena  usluga prema krajnjim korisnicima do kraja 2022. godine.

- U godini kada je ogromna inflacija opština Istočna Ilidža je prepoznala potrebu roditelja naših najmlađih sugrađana koji koriste usluge privatnih vrtića. S obzirom na to da je u regionu trend povećanje cijena svih usluga, vrlo vjerovatno bi došlo i do povećanja cijene korištenja privatnih vrtića, te je naša oština je odlučila da dodijeli grant sredstva za tri privatna vrtića – rekao je Božović.

On je istakao da je opština Istočna Ilidža obezbijedila finansijska sredstva kako bi cijena njihovih trenutnih usluga ostala ista do kraja godine.

Danka Minić, majka troje djece, od kojih dvoje pohađaju vrtić, zahvalila se načelniku Božoviću i rukovodstvu ove opštine, rekavši da joj novčana podrška mnogo znači jer su troškovi života i školovanja djece veliki.

Daliborka Tomić, zahvalila se na novčanoj podršci, ističući da je ovakva pomoć značajna za porodice.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Borko 21.09.2022. 06:27
  Svaka čast za opštinu,samo žalosno je da se na spisku nalaze djeca roditelja koi imaju privatne firme i koima vozni park vrijedi više od bilo kojeg vrtića u gradu.
Povezane vijesti
Nemanja Močević novi potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Nemanja Močević novi potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža
Smjena radikala u Skupštini opštine Istočna Ilidža Smjena radikala u Skupštini opštine Istočna Ilidža
Osipanje u Klubu odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Osipanje u Klubu odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  19h 34m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  16h 25m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  21h 29m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  20h 16m
  4
 • Pale: Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje požara
  21h 4m
  0