Божовић: Приоритет - санација корита Жељезнице код моста "Ратко Мочевић"

07.11.2021. 13:22
1
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је данас да је санација корита ријеке Жељезнице у дужини од око 300 метара код моста "Ратко Мочевић" први приоритет ове локалне заједнице у санирању посљедица катастрофалних поплава које су протеклих дана погодиле овај дио Републике Српске.

- Када је ријеч о локалитету око моста `Ратко Мочевић` на ријеци Жељезници, у разговору, синоћ и јутрос, са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Борисом Пашалићем закључили смо да је овај дио корита ријеке неопходно брзо и интервентно санирати - рекао је Божовић новинарима, након што је са Вишковићем обишао најугроженија мјеста у општини.

Према ријечима Божовића, "Воде Српске" добиле су задатак да корито Жељезнице у дужини од око 300 метара или више санирају и ураде према пројекту који већ постоји.

Он је појаснио да би то требало да буде тек прва фаза санације овог терена након поплава.

- Ми већ пројектујемо доњи дио корита Жељезнице, од моста, па до међуентитетске линије, а неопходно је да приступимо и санацији штете у Улици Друге сарајевско-романијске бригаде, као и на магистралном путу М-18, али то је већ у надлежности `Путева Републике Српске`, и тај посао радиће `Романијапутеви` - рекао је Божовић.

Он је додао да се општина Источна Илиџа већ укључила у све ове радове заједно са привредним субјектима и њиховом механизацијом, при чему је већ утрошено око 100.000 КМ али је, како је напоменуо, зато спријечена штета која би можда износила и неколико милиона КМ.

Божовић је обећао да ће свима који су прискочили у помоћ са својим материјално-техничким средствима општина исплатити све трошкове које су имали у процесу хитне санације штете у овој локалној заједници, а одређена помоћ очекује се и од Владе Републике Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 07.11.2021. 15:11
    Ojjj Romanija putevi ... nisu marke ulozili na odrzavanje tog dijela puta vec 5 godina
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    22h 38m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 51m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    11h 22m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 45m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    7h 38m
    0