Božović: Prioritet - sanacija korita Željeznice kod mosta "Ratko Močević"

07.11.2021. 13:22
1
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je danas da je sanacija korita rijeke Željeznice u dužini od oko 300 metara kod mosta "Ratko Močević" prvi prioritet ove lokalne zajednice u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su proteklih dana pogodile ovaj dio Republike Srpske.

- Kada je riječ o lokalitetu oko mosta `Ratko Močević` na rijeci Željeznici, u razgovoru, sinoć i jutros, sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisom Pašalićem zaključili smo da je ovaj dio korita rijeke neophodno brzo i interventno sanirati - rekao je Božović novinarima, nakon što je sa Viškovićem obišao najugroženija mjesta u opštini.

Prema riječima Božovića, "Vode Srpske" dobile su zadatak da korito Željeznice u dužini od oko 300 metara ili više saniraju i urade prema projektu koji već postoji.

On je pojasnio da bi to trebalo da bude tek prva faza sanacije ovog terena nakon poplava.

- Mi već projektujemo donji dio korita Željeznice, od mosta, pa do međuentitetske linije, a neophodno je da pristupimo i sanaciji štete u Ulici Druge sarajevsko-romanijske brigade, kao i na magistralnom putu M-18, ali to je već u nadležnosti `Puteva Republike Srpske`, i taj posao radiće `Romanijaputevi` - rekao je Božović.

On je dodao da se opština Istočna Ilidža već uključila u sve ove radove zajedno sa privrednim subjektima i njihovom mehanizacijom, pri čemu je već utrošeno oko 100.000 KM ali je, kako je napomenuo, zato spriječena šteta koja bi možda iznosila i nekoliko miliona KM.

Božović je obećao da će svima koji su priskočili u pomoć sa svojim materijalno-tehničkim sredstvima opština isplatiti sve troškove koje su imali u procesu hitne sanacije štete u ovoj lokalnoj zajednici, a određena pomoć očekuje se i od Vlade Republike Srpske.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 07.11.2021. 15:11
    Ojjj Romanija putevi ... nisu marke ulozili na odrzavanje tog dijela puta vec 5 godina
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 10m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    7h 34m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    5h 49m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    22h 18m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    7h 28m
    0