Божовић: Смањен неплаћени дуг Болнице „Србија“ – мађионичарски потез Владе и Пореске управе Републике Српске

24.07.2023. 19:42
3
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, указао је на чињеницу да је стање неплаћеног дуга појединих пореских обвезника, за мало више од шест мјесеци, значајно смањено.

Наиме, како се види на фотографијама стања доспјелог, а неплаћеног дуга, које је Божовић јавно објавио, ЈЗУ Болница Србија Источно Сарајево је 30.9.2022. године дуговала Пореској управи Републике Српске преко 48 милиона КМ, док је 31.5.2023. године стање њеног дуга 30 милиона КМ, за 18 милиона мање.

Поставља се много питања у вези овог, како Божовић оцјењује, мађионичарског потеза Владе и Пореске управе Републике Српске.

- Ко су порески обвезници којима је отписано дуговање по овом основу? Која дуговања су искњижили из обавеза? На основу чијих одлука су урадили искњижења?  Да ли су повјериоци обавијештени да су њихова потраживања брисана? – упитао је Божовић.

 • Слика
 • Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Божовић истиче да је општина Источна Илиџа на овај начин оштећена за значајан износ неплаћених пореза на лична примања из претходног периода која су овој општини по закону припадала и још увијек припадају.

За крај, поручио је да ће одговоре на горе постављена питања званично тражити од надлежних институција писменим путем и на основу њих донијети коначну одлуку о заштити Буџета Источне Илиџе.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Andjela 25.07.2023. 21:26
  Katastrofa
 • Generic placeholder image
  Mladen 25.07.2023. 15:55
  48 miliona maraka dug bolnice koja je jedina ustanova te vrste na velikoj regiji…
  Narodu je skupo da plati pregled u bolnici , makar minimalno kostao ali takmiciti se u trosenju novca na razna slavlja pocev od punoljetstva, rodjendaonica,ko ce vecu svadbu da napravi , proslavi slavu sa sto vise gostiju( kao da je sustina slave u brojnosti..) itd itd . A bolnice i domovi zdravlja propadaju- stvarno smo sludjeni i na krivom putu. Pitanje je samo do kada ce ovo nakaradno stanje da potraje, kada ce se sve urusiti?
 • Generic placeholder image
  Logicno 25.07.2023. 07:42
  Ne vidim nista čudno. Baja je do sad bio predsjednik, premijer, kosarkas, traktorista, kosac, vocar, pjevac pod šatorima.....zašto ne bi bio i mađioničar?
Повезане вијести
Божовић угостио побједнике такмичења у познавању Црвеног крста Божовић угостио побједнике такмичења у познавању Црвеног крста
Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“ Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“
Позив заинтересованим власницима непокретности на подручју сјеверозападно од Мотела „Вељине“ до Улице Иве Андрића Позив заинтересованим власницима непокретности на подручју сјеверозападно од Мотела „Вељин...
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  20h 18m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  21h 22m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  13h 6m
  5
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  12h 18m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  21h 54m
  0