Božović: Smanjen neplaćeni dug Bolnice „Srbija“ – mađioničarski potez Vlade i Poreske uprave Republike Srpske

24.07.2023. 19:42
3
IZVOR: katera.news

Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, ukazao je na činjenicu da je stanje neplaćenog duga pojedinih poreskih obveznika, za malo više od šest mjeseci, značajno smanjeno.

Naime, kako se vidi na fotografijama stanja dospjelog, a neplaćenog duga, koje je Božović javno objavio, JZU Bolnica Srbija Istočno Sarajevo je 30.9.2022. godine dugovala Poreskoj upravi Republike Srpske preko 48 miliona KM, dok je 31.5.2023. godine stanje njenog duga 30 miliona KM, za 18 miliona manje.

Postavlja se mnogo pitanja u vezi ovog, kako Božović ocjenjuje, mađioničarskog poteza Vlade i Poreske uprave Republike Srpske.

- Ko su poreski obveznici kojima je otpisano dugovanje po ovom osnovu? Koja dugovanja su isknjižili iz obaveza? Na osnovu čijih odluka su uradili isknjiženja?  Da li su povjerioci obaviješteni da su njihova potraživanja brisana? – upitao je Božović.

  • Slika
  • Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Božović ističe da je opština Istočna Ilidža na ovaj način oštećena za značajan iznos neplaćenih poreza na lična primanja iz prethodnog perioda koja su ovoj opštini po zakonu pripadala i još uvijek pripadaju.

Za kraj, poručio je da će odgovore na gore postavljena pitanja zvanično tražiti od nadležnih institucija pismenim putem i na osnovu njih donijeti konačnu odluku o zaštiti Budžeta Istočne Ilidže.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Andjela 25.07.2023. 21:26
    Katastrofa
  • Generic placeholder image
    Mladen 25.07.2023. 15:55
    48 miliona maraka dug bolnice koja je jedina ustanova te vrste na velikoj regiji…
    Narodu je skupo da plati pregled u bolnici , makar minimalno kostao ali takmiciti se u trosenju novca na razna slavlja pocev od punoljetstva, rodjendaonica,ko ce vecu svadbu da napravi , proslavi slavu sa sto vise gostiju( kao da je sustina slave u brojnosti..) itd itd . A bolnice i domovi zdravlja propadaju- stvarno smo sludjeni i na krivom putu. Pitanje je samo do kada ce ovo nakaradno stanje da potraje, kada ce se sve urusiti?
  • Generic placeholder image
    Logicno 25.07.2023. 07:42
    Ne vidim nista čudno. Baja je do sad bio predsjednik, premijer, kosarkas, traktorista, kosac, vocar, pjevac pod šatorima.....zašto ne bi bio i mađioničar?
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 39m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 49m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 41m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 40m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 34m
    0