Божовић уприличио пријем за магистра археологије Ивану Мирковић

17.11.2021. 13:59
1
ИЗВОР: istocnailidza.net

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић примио је, са сарадницима, у свом кабинету, магистра арехологије Ивану Мирковић из Источне Илиџе, поводом њеног докторског истраживања „Улога археолошког насљеђа у развоју града Источно Сарајево“.

Истраживање је уско везано за културно-историјске, научне и економске интересе града Источног Сарајева и општине Источна Илиџа.

Ивана ће своје докторско истраживање радити на јавном универзитету „ИМТ Школа за напредне студије“ у граду Луки у Италији.

Начелник Божовић је упознао нашу суграђанку са културно-историјском документацијом којом располаже општина Источна Илиџа и другом документацијом која ће бити од користи Ивани у докторским истраживањима која ће у коначници бити корисна Општини и Граду.

То се тиче, прије свега, средњовјековних споменика Стећака који се налазе на територији општине Источна Илиџа, међу којим се налази и највећи стећак откривен у бившој Југославији познат као ,,Стећак кнеза Павла“ по којем насеље Павловац носи име, а затим и  археолошко налазиште Градац на Илињачи у Горњем Которцу, подручје које је 2004. године проглашено националним спомеником БиХ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ceca 17.11.2021. 14:18
    Bravo za nasu Icu
Повезане вијести
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 0m
    0
  • Слани мафини
    13h 21m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 16m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 10m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 39m
    0