Božović upriličio prijem za magistra arheologije Ivanu Mirković

17.11.2021. 13:59
1
IZVOR: istocnailidza.net

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović primio je, sa saradnicima, u svom kabinetu, magistra arehologije Ivanu Mirković iz Istočne Ilidže, povodom njenog doktorskog istraživanja „Uloga arheološkog nasljeđa u razvoju grada Istočno Sarajevo“.

Istraživanje je usko vezano za kulturno-istorijske, naučne i ekonomske interese grada Istočnog Sarajeva i opštine Istočna Ilidža.

Ivana će svoje doktorsko istraživanje raditi na javnom univerzitetu „IMT Škola za napredne studije“ u gradu Luki u Italiji.

Načelnik Božović je upoznao našu sugrađanku sa kulturno-istorijskom dokumentacijom kojom raspolaže opština Istočna Ilidža i drugom dokumentacijom koja će biti od koristi Ivani u doktorskim istraživanjima koja će u konačnici biti korisna Opštini i Gradu.

To se tiče, prije svega, srednjovjekovnih spomenika Stećaka koji se nalaze na teritoriji opštine Istočna Ilidža, među kojim se nalazi i najveći stećak otkriven u bivšoj Jugoslaviji poznat kao ,,Stećak kneza Pavla“ po kojem naselje Pavlovac nosi ime, a zatim i  arheološko nalazište Gradac na Ilinjači u Gornjem Kotorcu, područje koje je 2004. godine proglašeno nacionalnim spomenikom BiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ceca 17.11.2021. 14:18
    Bravo za nasu Icu
Povezane vijesti
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 17m
    0
  • Slani mafini
    15h 38m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 33m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 27m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    9h 56m
    3