Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити

01.10.2024. 13:56
0
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа, данас је, у присуству чланова ове странке предао отворено писмо командиру Полицијске станице Источна Илиџа.

Како је Божовић објаснио на ванредној конференцији за новинаре испред Полицијске станице Источна Илиџа, разлог за то је јутрошње позивање представника Одјељења за криминалитет ове станице на информативни разговор поједине истакнуте чланове и кандидате СДС-а за предстојеће локалне изборе у Источној Илиџи, због како каже, наводних притисака на бираче.

- Као што је то и у претходним годинама био случај, и 2024. године у Источној Илиџи крећу са различитим врстама притисака оних нивоа власти који треба да застраше становнике Источне Илиџе, чланове, симпатизере Српске демократске странке, али и све слободне људе да изразе своју вољу на наредним локалним изборима – истакао је Божовић, додајући да је исто отворено писмо упућено и министру унутрашњих послова, начелнику Полицијске управе Источно Сарајево, као и Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву.

  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Овим поступком, додаје, баца се сумња на објективност представника Министарства унурашњих послова, иако би, истиче, они требало да буду максимално објективни и неко ко ће заштитити изборну вољу свих становника ове локалне заједнице, али и цијеле Републике Српске.

-  Не плашимо се, воља народа становника Источне Илиџе, воља народа је нешто што се не може никаквим притисцима спријечити. Са нашим народом, нашим чланством и свим слободним људима у Источној Илиџи побринућемо се да изборни процес у Источној Илиџи и Источном Сарајеву буде спроведен на демократски начин –  поручио је он.

Према његовим ријечима, постоји велики број информација о притисцима који се на запослене врше и у Министарству унутрашњих послова, те јавним институцијама, карактеришући то терором над слободом размишљања, говора и начина како да људи одлуче ко је то ко ће их у наредном периоду представљати у Источној Илиџи и Источном Сарајеву.

Слика

Фото: katera.news

Божовић истиче да ова странка не пристаје на уцјене, ничега се не плаши, али и да ће искористи све, законом дозвољене радње и средства да би спријечила „оно што неко, из различитих политичких комитета мисли спроводити на Источној Илиџи“.

Додаје да се Илиџанци нису бојали ни 1992. године, па неће ни 2024. године.

- Пред много већу силу смо стали, стаћемо опет и ослободити Републику Српску од овог ненародног режима. Уколико неко жели да искористи органе Републике Српске, између осталог Министарство унутрашњих послова, чији су чланови животе дали за стварање Српске и укаља униформу за коју су се сви ти људи борили, нека му то служи на част – јасан је Божовић.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Дарко Бабаљ, носилац одборничке листе Српске демократске странке у Источној Илиџи, подсјетио је да се оваква ситуација десила већ два пута, те да је СДС, као озбиљна политичка партија, био спреман на овако нешто.

- Оно што је сигурно јесте да је ово дириговано под палицом начелника ПУ Источно Сарајево, господина Бранимира Шеховца. Спремни смо на све ово, ми мирно спавамо. Питање је да ли ви мирно спавате. На сваку вашу акцију, имамо реакцију. За све што сте спремни, спремни смо и ми. Мало више него што ви то мислите. Нећемо дозволити оно што сте планирали, по цијену наших живота – категоричан је Бабаљ.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и но...
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    8h 25m
    11
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    8h 2m
    0
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    3h 50m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    8h 34m
    4
  • Компликован политички систем: На овај начин се рачунају мандати у БиХ
    21h 15m
    0