Божовић: Вујичић у континуитету води негативну кампању против Источне Илиџе

20.05.2021. 15:31
3
ИЗВОР: СРНА

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић тврди да предсједник Општинског одбора /ОО/ СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић у континуитету води негативну кампању против ове општине јер је, како каже, немоћан да побиједи на изборима.

Реагујући на то што је Вујичић оптужио руководство Источне Илиџе за малверзације приликом продаје општинског земљишта, чиме се, како тврди, наноси штета општинском буџету и омогућује профит лицима блиским општинским властима или ДНС-у, Божовић је рекао Срни да позива све који желе да добију увид у записнике комисије за продају земљишта, надлежне органе да то ураде и да, уколико постоји нека незаконитост, то јавно објаве.

Он је нагласио да ће сав новац који се прикупи од пореза на непокретности бити враћен становницима Источне Илиџе кроз пронаталитетну политику, суфинансирање боравака у вртићима, набавку уџбеника и друге видове помоћи грађанима.

- Када већ нису способни да уприличе састанке руководства општине са представницима Владе Републике Српске и да нам помогну да ријешимо пројекте битне за грађане Источне Илиџе, бар да нам не одмажу. Све ово видим као њихову жал за зарадом коју у осталим општинама у граду Источно Сарајево успјешно спроводе купујући некретнине по Јахорини, Палама, Трнову и Источном Новом Сарајеву, па их послије препродају, а сада ту тезу покушавају приписати нама - рекао је Божовић.

Он сматра да су све прилике да "њих више интересује цијена пореза у Источном Новом Сарајеву, Трнову и Палама због огромних некретнина које су купили на себи блиске особе, а овамо лажно моралишу јер нико од њих већ одавно не живи у Источној Илиџи".

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић изјавио је данас да се у овој локалној заједници врше малверзације приликом продаје општинског земљишта чиме се наноси штета општинском буџету и омогућује профит лицима блиским општинским властима или ДНС-у.

Вујичић је рекао да је у овој општини лицитирано десет локација од којих је седам продато познатим купцима, те да су све локације купила лица блиска општинским властима или ДНС-у, што, како каже, није толико спорно колико чињеница да се не постижу праве цијене. 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Pero 22.05.2021. 07:21
    Tacno tako.
  • Generic placeholder image
    Komsija 21.05.2021. 10:14
    Meni i mojim dugogodišnjim komšijama je potkopao vikendice na Jahorini da bi izgradio jedan od svojih objekata. Sad svi strepimo da se nebi došlo do urušavanja zemljišta i klizišta.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 20.05.2021. 17:11
    Samo neka Vujičić ne priča ništa o malverzacijama. Lopina obična.
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 16m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 12m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 16m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 9m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 6m
    0