Božović: Vujičić u kontinuitetu vodi negativnu kampanju protiv Istočne Ilidže

20.05.2021. 15:31
3
IZVOR: SRNA

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović tvrdi da predsjednik Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić u kontinuitetu vodi negativnu kampanju protiv ove opštine jer je, kako kaže, nemoćan da pobijedi na izborima.

Reagujući na to što je Vujičić optužio rukovodstvo Istočne Ilidže za malverzacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta, čime se, kako tvrdi, nanosi šteta opštinskom budžetu i omogućuje profit licima bliskim opštinskim vlastima ili DNS-u, Božović je rekao Srni da poziva sve koji žele da dobiju uvid u zapisnike komisije za prodaju zemljišta, nadležne organe da to urade i da, ukoliko postoji neka nezakonitost, to javno objave.

On je naglasio da će sav novac koji se prikupi od poreza na nepokretnosti biti vraćen stanovnicima Istočne Ilidže kroz pronatalitetnu politiku, sufinansiranje boravaka u vrtićima, nabavku udžbenika i druge vidove pomoći građanima.

- Kada već nisu sposobni da upriliče sastanke rukovodstva opštine sa predstavnicima Vlade Republike Srpske i da nam pomognu da riješimo projekte bitne za građane Istočne Ilidže, bar da nam ne odmažu. Sve ovo vidim kao njihovu žal za zaradom koju u ostalim opštinama u gradu Istočno Sarajevo uspješno sprovode kupujući nekretnine po Jahorini, Palama, Trnovu i Istočnom Novom Sarajevu, pa ih poslije preprodaju, a sada tu tezu pokušavaju pripisati nama - rekao je Božović.

On smatra da su sve prilike da "njih više interesuje cijena poreza u Istočnom Novom Sarajevu, Trnovu i Palama zbog ogromnih nekretnina koje su kupili na sebi bliske osobe, a ovamo lažno morališu jer niko od njih već odavno ne živi u Istočnoj Ilidži".

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić izjavio je danas da se u ovoj lokalnoj zajednici vrše malverzacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta čime se nanosi šteta opštinskom budžetu i omogućuje profit licima bliskim opštinskim vlastima ili DNS-u.

Vujičić je rekao da je u ovoj opštini licitirano deset lokacija od kojih je sedam prodato poznatim kupcima, te da su sve lokacije kupila lica bliska opštinskim vlastima ili DNS-u, što, kako kaže, nije toliko sporno koliko činjenica da se ne postižu prave cijene. 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Pero 22.05.2021. 07:21
    Tacno tako.
  • Generic placeholder image
    Komsija 21.05.2021. 10:14
    Meni i mojim dugogodišnjim komšijama je potkopao vikendice na Jahorini da bi izgradio jedan od svojih objekata. Sad svi strepimo da se nebi došlo do urušavanja zemljišta i klizišta.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 20.05.2021. 17:11
    Samo neka Vujičić ne priča ništa o malverzacijama. Lopina obična.
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    19h 47m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    19h 54m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 36m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 14m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    11h 46m
    0