Брачни проблеми који муче парове у Српској

10.01.2022. 09:50
0
ИЗВОР: Srpska.info

Кад љубави и слози дође крај, па супружници одлуче да ставе тачку на заједнички живот, улогу не игра ни то колико је њихов брак трајао, односно, колико су једно са другим времена провели.

Тако, није ријеткост да се у бракоразводне парнице упуштају брачни другови који су под истим кровом живјели и по пола деценије.

То потврђује и званична статистика, према којој је најдужи брак који је окончан претпрошле године, трајао чак 51 годину.

Подаци Завода за статистику Републике Српске показују да је, у тренутку развода, муж имао 75, а жена 68 година.

У поменутој години, окончан је и брак који је трајао тачно пола вијека.

– Младожења је био стар 73, а невјеста 72 године. Трећи најдужи брак који је окончан у 2020, трајао је 49 година, супруг је био стар 73, а супруга 69 година – рекли су за Српскаинфо у овом заводу.

Социолози објашњавају да људе у овим годинама понекад схрва осјећај изгубљености, односно кулминира фрустрација због незадовољства дотадашњим животом.

Дешава се да супружници, практично, од почетка брака нису били једно за друго, али су из неких практичних разлога остајали у заједници. Временом то неслагање прерасте у неподношење, па одлучују да се разиђу, истичу социолози.

Подаци Завода за статистику РС показују да је најкраћи брак који је у претпрошлој години завршио разводом, потрајао тек три мјесеца и један дан.

Тачку на заједнички живот ставили су времешни младожења од 81, те невјеста која је у тренутку развода имала 67 година.

Друга два најкраћа брака трајала су непуних пола године. У првом случају, младожења је био стар 49, а невјеста 50 година, док је у другом супруг имао 35, а супруга 29 година.

Коментари 0
Повезане вијести
Евидентно одгађање склапања брака у Српској Евидентно одгађање склапања брака у Српској
Српска уводи заједничко вршење родитељског права након развода Српска уводи заједничко вршење родитељског права након развода
Чашица више проблем број један Чашица више проблем број један
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 28m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  13h 57m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  16h 59m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 40m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  14h 2m
  2