Брачни проблеми који муче парове у Српској

10.01.2022. 09:50
0
ИЗВОР: Srpska.info

Кад љубави и слози дође крај, па супружници одлуче да ставе тачку на заједнички живот, улогу не игра ни то колико је њихов брак трајао, односно, колико су једно са другим времена провели.

Тако, није ријеткост да се у бракоразводне парнице упуштају брачни другови који су под истим кровом живјели и по пола деценије.

То потврђује и званична статистика, према којој је најдужи брак који је окончан претпрошле године, трајао чак 51 годину.

Подаци Завода за статистику Републике Српске показују да је, у тренутку развода, муж имао 75, а жена 68 година.

У поменутој години, окончан је и брак који је трајао тачно пола вијека.

– Младожења је био стар 73, а невјеста 72 године. Трећи најдужи брак који је окончан у 2020, трајао је 49 година, супруг је био стар 73, а супруга 69 година – рекли су за Српскаинфо у овом заводу.

Социолози објашњавају да људе у овим годинама понекад схрва осјећај изгубљености, односно кулминира фрустрација због незадовољства дотадашњим животом.

Дешава се да супружници, практично, од почетка брака нису били једно за друго, али су из неких практичних разлога остајали у заједници. Временом то неслагање прерасте у неподношење, па одлучују да се разиђу, истичу социолози.

Подаци Завода за статистику РС показују да је најкраћи брак који је у претпрошлој години завршио разводом, потрајао тек три мјесеца и један дан.

Тачку на заједнички живот ставили су времешни младожења од 81, те невјеста која је у тренутку развода имала 67 година.

Друга два најкраћа брака трајала су непуних пола године. У првом случају, младожења је био стар 49, а невјеста 50 година, док је у другом супруг имао 35, а супруга 29 година.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови проблеми: У Француској пресјечени оптички каблови неколико оператера Нови проблеми: У Француској пресјечени оптички каблови неколико оператера
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Бољановићи прославили 75 година брака Бољановићи прославили 75 година брака
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 10m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 28m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 51m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 22m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 44m
    0