Братимљење Источне Илиџе са двије нишке градске општине

09.08.2021. 09:50
0
ИЗВОР: Катера

Источна Илиџа и нишке градске општине Црвени крст и Пантелеј, побратиле су се, поводом Дана општине Пантелеј и крсне славе, Cветог Пантелејмона.

Том приликом су из Општине Источна Илиџа братским општинама уручили пригодне дарове у знак сјећања на братимљење. Ријеч је о дjелу непроцјењиве духовне вриједности - "Сарајевски препис 3аконоправила Светог Саве из XIV вијека".

- Овај скромни дар изузетне духовне и моралне вриједности израз је захвалности за љубав и подршку коју нам несебично дарујете. Нека вас мудра Савина ријеч увијек подсјећа да с друге стране Дрине, у херојској Источној Илиџи, имате искрене пријатеље, оне који ће заједно са вама увијек ходити Савиним путем - написао је Божовић на свом "Фејсбук" профилу.

Из општине Источна Илиџа су навели да је срце свога града, љубав и подршку његових становника у ратну Илиџу донио је доктор Миодраг Лазић, илиџански Лаза, а љубав и пријатељство према Нишу и Нишлијама су наставили не само ратни ветерани већ и они који су тих година били дјеца, и они који су тих тешких година тек угледали свијет.

- Нашег доктора Лазе више нема, отишли су и неки прекаљени борци, наши храбри ветерани... Остају најљепша сјећања и најдубља захвалност за њихова дјела. Остају они који памте, и они који тек уче шта је Ниш Источној Илиџи. Остаје пријатељство прошлих генерација као завјет будућим - рекао је Божовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 33m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 50m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 40m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 22m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 0m
    0