Британски извор потврђује што је доказивао тим генералове одбране

04.01.2020. 20:11
0
ИЗВОР: Срна

Дарко Младић, син српског генерала Ратка Младића, изјавио је да британски извор, који је објелоданио да освајање Сребренице није био дио плана званичног врха Републике Српске, потврђује све што је доказивао тим одбране његовог оца.

Младић је истакао и да треба обратити пажњу на дијелове документа у којима пише да су у Сребреници били специјалци британског САС-а и то изван трупа Унпрофора.

Према његовим ријечима, симптоматичан је и дио у којем дански војници исказују сумњу у искрену намјеру ратној влади у Сарајеву да помогне Бошњацима из Сребренице.

- Право је питање колико још има тога што се крије и што, на неки начин, осветљава да смо све време били у праву када смо говорили да је то манипулација и да је истина оно што су наводиле одбране, не само генерала Младића него и других - рекао је Дарко Младић за Радио-телевизију Републике Српске.

Напад на Сребреницу испровоцирала је бх. страна, Пале нису имале план за освајања енклаве, наведено је у декласификованим документима Владе Британије, који су објављени на сајту Националног архива те земље.

У званичном документу Министраства одбране Велике Британије од 11. јула 1995. године описују се догађаји који су претходили дешавањима у Сребреници, као и реакција холандског батаљона након што је у то мјесто ушла Војска Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи
Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посље...
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 56m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 29m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 55m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 8m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 37m
    3