Брнабић о дроновима: Ми ћемо сваку такву летјелицу да срушимо

02.11.2022. 09:30
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да су авиони "мигови" Војске Србије подигнути након што су беспилотне летјелице снимале активности у Копненој зони безбједности.

Она је објаснила да је налог дао предсједник Србије Александар Вучић као врховни командант и да је тај налог сада трајан.

- Ако се овакве ствари буду понављале ми ћемо да срушимо те летелице, што би урадила свака земља - рекла је Брнабић за РТС, не наводећи која је земља послала дронове.

Она је прецизирала да су беспилотне летјелице снимале двије касарне у Копненој зони безбједности и истакла да је ријеч о безбједности Срба на Косову и Метохији.

Према њеним ријечима, подизање борбене готовости војске има везе са тим инцидентом.

- Верујем да постоји веза и да има много страних фактора који желе да знају какви су наши планови у вези са обезбеђивањем Срба на КиМ. Ми ћемо се као и до сада трудити да чувамо мир и безбедност и да позитивно утичемо на безбедност - истакла је Брнабић.

Додала је да је то у овом тренутку изузетно тешко, јер има људи који не размишљају рационално и који ће употријебити све што се може употријебити да даље дестабилизују ситуацију и да једностраним потезима угрозе безбједност не само код нас него и шире на простору Балкана.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 54m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 3m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 38m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 51m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 5m
    0