Brnabić o dronovima: Mi ćemo svaku takvu letjelicu da srušimo

02.11.2022. 09:30
0
IZVOR: glassrpske.com

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su avioni "migovi" Vojske Srbije podignuti nakon što su bespilotne letjelice snimale aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbjednosti.

Ona je objasnila da je nalog dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant i da je taj nalog sada trajan.

- Ako se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo da srušimo te letelice, što bi uradila svaka zemlja - rekla je Brnabić za RTS, ne navodeći koja je zemlja poslala dronove.

Ona je precizirala da su bespilotne letjelice snimale dvije kasarne u Kopnenoj zoni bezbjednosti i istakla da je riječ o bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

Prema njenim riječima, podizanje borbene gotovosti vojske ima veze sa tim incidentom.

- Verujem da postoji veza i da ima mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su naši planovi u vezi sa obezbeđivanjem Srba na KiM. Mi ćemo se kao i do sada truditi da čuvamo mir i bezbednost i da pozitivno utičemo na bezbednost - istakla je Brnabić.

Dodala je da je to u ovom trenutku izuzetno teško, jer ima ljudi koji ne razmišljaju racionalno i koji će upotrijebiti sve što se može upotrijebiti da dalje destabilizuju situaciju i da jednostranim potezima ugroze bezbjednost ne samo kod nas nego i šire na prostoru Balkana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 55m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    23h 28m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 54m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 7m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 36m
    4