Брнабић: Ситуација никад тежа, Кфор штити узурпаторе

29.05.2023. 12:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Премијер Србије Ана Брнабић оцијенила је данас да ситуација на Косову и Метохији никад није била тежа, да Кфор штити узурпаторе и захвалила Србима јер на достојанствен начин пружају ненасилан отпор.

Брнабићева је рекла да Кфор "не штити демократију ни институције, већ узурпаторе од грађана" и да би јој се чини да би једва дочекали да Срби ураде било шта да могу да реагују.

- Њихова реакција је закаснела, требало је да буду тамо у петак /26. маја/, како су данас и како је предвиђено Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН - рекла је Брнабићева новинарима.

Она је нагласила да Србија, ипак, мора да чува мир јер тако чува, не само живот Срба на Косову и Метохији, већ и њихов опстанак.

Полиција самопроглашеног Косова јутрос је бацила сузавац на запослене у локалној самоуправи у Звечану који су покушали да уђу у зграду, након што су их пропустили припадници Кфора.

Након покушаја грађана са сјевера Косова и Метохије да у петак, 26. маја спријече полицију да уђе у општинске просторије у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, дошло је до сукоба у којима је полиција употријебила сузавац, димне и шок бомбе.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 0m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 44m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 57m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 11m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 30m
    0