Brnabić: Situacija nikad teža, Kfor štiti uzurpatore

29.05.2023. 12:52
0
IZVOR: srna.rs

Premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da situacija na Kosovu i Metohiji nikad nije bila teža, da Kfor štiti uzurpatore i zahvalila Srbima jer na dostojanstven način pružaju nenasilan otpor.

Brnabićeva je rekla da Kfor "ne štiti demokratiju ni institucije, već uzurpatore od građana" i da bi joj se čini da bi jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da mogu da reaguju.

- Njihova reakcija je zakasnela, trebalo je da budu tamo u petak /26. maja/, kako su danas i kako je predviđeno Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN - rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je naglasila da Srbija, ipak, mora da čuva mir jer tako čuva, ne samo život Srba na Kosovu i Metohiji, već i njihov opstanak.

Policija samoproglašenog Kosova jutros je bacila suzavac na zaposlene u lokalnoj samoupravi u Zvečanu koji su pokušali da uđu u zgradu, nakon što su ih propustili pripadnici Kfora.

Nakon pokušaja građana sa sjevera Kosova i Metohije da u petak, 26. maja spriječe policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo je do sukoba u kojima je policija upotrijebila suzavac, dimne i šok bombe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    13h 5m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    10h 34m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    9h 52m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    4h 48m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    9h 16m
    0