Броје се листићи из Градишке, нема више врећа из ФБиХ

22.10.2022. 12:29
0
ИЗВОР: srna.rs

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву данас је настављено контролно поновно бројање гласачких листића из Градишке за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, речено је у овом центру.

Извор из Главног центра наводи да је јуче завршено контролно поновно бројање гласачких листића за ниво предсједника Републике Српске за подручје Пала, Источне Илиџе, Источног Старог Града и Шековића, те да су се током протекле ноћи бројали листићи и из Федерације БиХ (ФБиХ).

За сада, како каже извор, нема никаквих одступања, осим статистичких грешака на неким бирачким мјестима, тако да поновно бројање неће промијенити ништа значајно.

Додаје да након пребројавања листића из Градишке, немају информацију шта је сљедеће на реду.

Извор наводи да нема више врећа из ФБиХ и наредби за поновно бројање, тако да се наставља са бројањем листића за ниво предсједника Републике Српске.

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас би требало да објави прелиминарне резултате општих избора, што је рок прописан Правилником о провођењу избора.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена, јер још нису утврђени резултати избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 11m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 6m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 54m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 0m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 28m
    0