Будимпешта забранила увоз украјинских производа

15.09.2023. 20:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Мађарска је забранила увоза 24 украјинска пољопривредна производа, укључујући житарице, поврће, те неколико производа од меса и мед, наводи се уредби Владе која је вечерас објављена.

Забрана ступа на снагу сутра. Мађарска је одлучила да једнострано забрани увоз украјинских прехрамбених производа након што је Европска комисија саопштила да неће продужити садашњу забрану увоза украјинских житарица у пет украјинских сусједа из ЕУ, која истиче вечерас.

Пољска је претходно објавила да ће самостално продужити забрану увоза украјинских житарица, а исту одлуку најавили су званичници Словачке

Европска комисија претходно је објавила да неће продужити забрану увоза украјинских житарица у пет украјинских сусједа из европског блока јер више нема поремећаја на тржишту.

Ограничења која је ЕУ увела у мају омогућила су Пољској, Бугарској, Мађарској, Румунији и Словачкој да забране домаћу продају украјинске пшенице, кукуруза, уљане репице и сунцокрета, али је био дозвољен транзит таквог терета за извоз на друга мјеста.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Забрањен увоз још једне пошиљке јагода из Албаније у Српску Забрањен увоз још једне пошиљке јагода из Албаније у Српску
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 55m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 39m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 44m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 48m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 15m
    0