Булошчић: Почете активности везане за одржавање путева на подручју 14 општина у двије регије

21.12.2022. 15:37
0
ИЗВОР: katera.news

Предузеће „Романијапутеви“ спремно је дочекало пад температуре и зимску сезону током које ће одржавати проходност на око 620 километара магистралних и регионалних путева у Сарајевско-романијској и Горњодринској регији.

Драган Булошчић, технички директор у овом предузећу, нагласио је да је механизација припремљена, да је обезбијеђена довољна количина соли и абразивног материјала, те да су већ почете активности које су везане за одржавање путева на подручју 14 општина у овом дијелу Републике Српске.

Како истиче за Катеру, екипе „Романијапутева“ су, са првим појавама ниске температуре, изашле на терен и на дионицама на којима би могла да се појави поледица, превентивно дјеловале.

Булошчић подсјећа да су Сарајевско-романијска и Горњодринска регија познате по седам планинских превоја који, због надморске висине од преко 1.000 метара, захтијевају више посла за путаре у зимској сезони.

- За ове области су карактеристични и токови ријека Лим, Жељезнице, Дрине и њених притока, тако да су путеви који туда пролазе изложени честим и изненадним поледицама, што изискује стално присуство дежурних екипа – рекао је он.

Булошчић је навео да предузеће има довољно механизације и абразивних средстава за одржавање саобраћајница у зимском периоду, те да се путари већ успјешно боре са првим зимским данима.

Коментари 0
Повезане вијести
Булошчић: Сви путни правци очишћени и проходни Булошчић: Сви путни правци очишћени и проходни
Саобраћај се одвија редовно по мокрим коловозима Саобраћај се одвија редовно по мокрим коловозима
Слаб снијег у вишим крајевима не утиче на нормално одвијање саобраћаја Слаб снијег у вишим крајевима не утиче на нормално одвијање саобраћаја
Најчитаније
  • Мајор Милан Тепић и Стојадин Мирковић - војници до посљедњег даха
    22h 20m
    19
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    11h 11m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    16h 49m
    0
  • Служен парастос за погинуле и умрле припаднике Српске гарде Илиџа (ФОТО)
    20h 34m
    0
  • Ванилице са орасима
    17h 38m
    0