Buloščić: Počete aktivnosti vezane za održavanje puteva na području 14 opština u dvije regije

21.12.2022. 15:37
0
IZVOR: katera.news

Preduzeće „Romanijaputevi“ spremno je dočekalo pad temperature i zimsku sezonu tokom koje će održavati prohodnost na oko 620 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji.

Dragan Buloščić, tehnički direktor u ovom preduzeću, naglasio je da je mehanizacija pripremljena, da je obezbijeđena dovoljna količina soli i abrazivnog materijala, te da su već počete aktivnosti koje su vezane za održavanje puteva na području 14 opština u ovom dijelu Republike Srpske.

Kako ističe za Kateru, ekipe „Romanijaputeva“ su, sa prvim pojavama niske temperature, izašle na teren i na dionicama na kojima bi mogla da se pojavi poledica, preventivno djelovale.

Buloščić podsjeća da su Sarajevsko-romanijska i Gornjodrinska regija poznate po sedam planinskih prevoja koji, zbog nadmorske visine od preko 1.000 metara, zahtijevaju više posla za putare u zimskoj sezoni.

- Za ove oblasti su karakteristični i tokovi rijeka Lim, Željeznice, Drine i njenih pritoka, tako da su putevi koji tuda prolaze izloženi čestim i iznenadnim poledicama, što iziskuje stalno prisustvo dežurnih ekipa – rekao je on.

Buloščić je naveo da preduzeće ima dovoljno mehanizacije i abrazivnih sredstava za održavanje saobraćajnica u zimskom periodu, te da se putari već uspješno bore sa prvim zimskim danima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Buloščić: Svi putni pravci očišćeni i prohodni Buloščić: Svi putni pravci očišćeni i prohodni
Saobraćaj se odvija redovno po mokrim kolovozima Saobraćaj se odvija redovno po mokrim kolovozima
Slab snijeg u višim krajevima ne utiče na normalno odvijanje saobraćaja Slab snijeg u višim krajevima ne utiče na normalno odvijanje saobraćaja
Najčitanije
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    13h 13m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    18h 51m
    1
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    22h 36m
    0
  • Vanilice sa orasima
    19h 40m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    14h 44m
    0