Чачани отплатили кредит преминулом љекару

03.02.2021. 11:09
0
ИЗВОР: Н1

За непуне двије недјеље Чачани су успјели да сакупе новац за отплату стамбеног кредита преминулог љекара Слободана Благојевића, који је битку са коронавирусом изгубио 29. децембра. Тако су се Чачани захвалили и одужили свом хероју, младом специјалисти ургентне медицине. У најжешћем удару вируса, Слободан Благојевић био је у првим редовима борбе, а у трећем таласу коронавируса, управљао је привременом ковид болницом.

Др Слободан Благојевић је од почетка епидемије помагао пацијентима да се изборе са болешћу, а онда се и сам заразио. Послије двонедјељне битке са ковидом, Благојевић је преминуо. Млади љекар је иза себе оставио супругу и двоје маљолетне дјеце, као и родитеље и брата, који су, поред велике жалости, били суочени и са финансијским проблемом због недавно подигнутог стамбеног кредита од 25.000 евра.

Фондација „Квантокс“ из Чачка, коју су прошле године покренули чачански ИТ стручњаци, одмах је покренула хуманитарну акцију за прикупљање помоћи. Кристина Ристановић из „Квантокса“, каже за Н1 да су они били пријатно изненађени одзивом и брзином којом је новац сакупљен.

- Вест да је доктор Слободан преминуо, погодила је све у граду. Јер, сви смо знали, колико је он био диван човек, али и велики професионалац. Убрзо након смрти, контактирала нас је породица Благојевић. Замолили су нас да покренемо акцију прикупљања помоћи како би се отплатио стамбени кредит који је остао иза доктора, и са којим породица није могла да се носи - каже Ристановић.

За само двадесетак дана, новац је сакупљен и уплаћен породици. Помоћ није изостала ни од колега др Благојевића, чачанских љекара и медицинског особља, а сав прикупљен новац дали су његовој супрузи.

- Искрено, пошто смо то изнели уз помоћ свих људи добре воље, и што су се се људи широм Србије одазвали у великом броју и веома брзо, сматрам да је подухват био изузетан и веома смо поносни. Ово је велики успех не само нас као фондације, већ целог друштва - објашњавају из Фондације „Квантокс“.

Благојевић, специјалиста ургентне медицине умро је у 41. години на клиници у Београду, послије 15 дана лијечења од посљедица које је изазвао ковид 19. Током епидемије коронавируса био је руководилац привремене ковид болнице у Плавој хали у Атеници.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади Паљани у пројекту "Српски свијет - нови лидери" (ФОТО) Млади Паљани у пројекту "Српски свијет - нови лидери" (ФОТО)
Заустављено цурење гаса из цистерне у Чачку Заустављено цурење гаса из цистерне у Чачку
Цури гас на бензинској пумпи, у току евакуација становништва Цури гас на бензинској пумпи, у току евакуација становништва
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 44m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 49m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 17m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 51m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 56m
    0