Чај од бруснице, топли напитак који рјешава многе тегобе

02.03.2023. 21:28
0
ИЗВОР: Ljepota&Zdravlje

Брусница је богата антиоксидансима, витамином Ц и влакнима.

Чај од бруснице има благотворно дејство код многих тегоба, а посебно оних са урогениталним трактом. Осим што има здравствене бенефите, овај чај је укусан и многи га радо пију као омиљени топли напитак.

Брусница је здрава нискокалорична храна, богата влакнима, витаминима и минералима, међу којима доминирају витамини Ц, А, Е, минерали калциј, калиј, магнезиј и жељезо. Богата је антиоксидансима, којима дугује снажна љековита својства.

Бубрези су задужени за избацивање токсина, одржавање pH вриједности крви, балансирање електролита и производња одређених хормона.

Као такви, врло су важни за правилно функционисање цијелог организма. О њиховом здрављу је посебно потребно водити рачуна. Како бисте спријечили настанак или помогли у избацивању већ формираног камена у бубрегу, чај од бруснице је од изузетне помоћи.

Брусница је богата антиоксидансима, витамином Ц и влакнима, а управо због богатог састава врло је моћна у лијечењу великог броја здравствених тегоба. Ова биљка садржи и урзолинску киселину која има невјероватна противупална својства.

Као што смо већ споменули, чај од бруснице, помаже у заштити здравља бубрега, али и избацивању камена.

Свјежа брусница, као и чај се користи у превенцији и лијечењу свих врста бактерија уринарног тракта. Одличан је лактасив, помаже у варењу, стабилизује рад дигестивног тракта. Погодује дијабетичарима, јер регулише ниво шећера у крви. Чува здравље јетре, а редовном пирмјеном подстиче се избацивање накупљених токсина. Лијечи инфекције коже, очију и генерално је добра у лијечењу бактерија и гљивица.

Коментари 0
Повезане вијести
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 53m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 45m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 36m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 28m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 21m
    0