Цариници нашли цурицу умјесто резервног точка

19.08.2019. 20:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Управе царина Републике Србије у суботу су на граничном прелазу Мердаре, у сарадњи с полицијом, спријечили покушај кријумчарења 9-годишње дјевојчице са Косова у Њемачку.

Дијете је пронађено у простору за резервни точак у аутомобилу њемачких регистрација. Њиме су према Њемачкој путовали 42-годишњи отац и његов 17-годишњи син, обојица албанске националности. Отац је код себе имао пасош Косова, а син њемачку личну карту.

Њих двојица су цариницима рекли да немају ништа за пријавити. Међутим, детаљним прегледом аутомобила цариници су у простору за резервни точак пронашли деветогодишњу Албанку, чији су документи касније пронађени у унутрашњости аутомобила. 

Возач је, након што је дјевојчица пронађена, рекао да је она његова нећакиња која живи у Њемачкој и да се случајно сакрила у возило.

Дјевојчицу су преузели радници Центра за социјални рад у Прокупљу, а осумњиченима за покушај кријумчарења одређен је притвор у трајању од 48 сати, након чега ће уз казнену пријаву бити приведени надлежном тужилаштву, саопштено је из Управе царина Републике Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову
У пошиљци шећера скриване хиљаде наочала за сунце У пошиљци шећера скриване хиљаде наочала за сунце
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 52m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 47m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 52m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 41m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 50m
    3