Carinici našli curicu umjesto rezervnog točka

19.08.2019. 20:58
0
IZVOR: nezavisne.com

Pripadnici Uprave carina Republike Srbije u subotu su na graničnom prelazu Merdare, u saradnji s policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 9-godišnje djevojčice sa Kosova u Njemačku.

Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni točak u automobilu njemačkih registracija. Njime su prema Njemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti. Otac je kod sebe imao pasoš Kosova, a sin njemačku ličnu kartu.

Njih dvojica su carinicima rekli da nemaju ništa za prijaviti. Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u prostoru za rezervni točak pronašli devetogodišnju Albanku, čiji su dokumenti kasnije pronađeni u unutrašnjosti automobila. 

Vozač je, nakon što je djevojčica pronađena, rekao da je ona njegova nećakinja koja živi u Njemačkoj i da se slučajno sakrila u vozilo.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za pokušaj krijumčarenja određen je pritvor u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Primopredaja posmrtnih ostataka troje Srba ubijenih 1999. na Kosovu Primopredaja posmrtnih ostataka troje Srba ubijenih 1999. na Kosovu
U pošiljci šećera skrivane hiljade naočala za sunce U pošiljci šećera skrivane hiljade naočala za sunce
Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo Patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 54m
    0
  • Slani mafini
    13h 15m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 10m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 4m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 33m
    0