"Центротранс" и "Аутохерц" договорили да заједнички превозе ђаке

04.09.2020. 18:07
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић разговараo je данас са представницима градских превозника, предузећима "Центротранс" и "Аутохерц", о усклађивању аутобуских линија и прилагођавању реда вожње ученицима који, усљед пандемије вируса корона, имају скраћене часове у школама.

У обраћању медијима, Лучић је истакао да је данашњи састанак организован на иницијативу представника предузећа, тачније  директора предузећа "Центротранс" из Источног Сарајева Момчила Сладоје и "Аутохерц" са Сокоца Сретка Марјановића.

- Како је свима познато, сва одјељена која имају више од 15 ученика, дијеле се у двије групе, тако да, практично од двије смјене имамо четири. Ми смо жељели да изађемо у сусрет ученицима, школама, али и помогнемо превозницима који су се због актуелних мјера нашли у деликатној ситуацији и олакшамо им посао. Драго ми је да од самих предузетника имамо овакве иницијативе – рекао је Лучић.

Он је истакао да је Градска управа Источно Сарајево преузела обавезу плаћања додатних трошкова за превоз ученика у средње школе, а планирана средства из буџета су од 10. 000 до 15. 000 КМ, али да ће тај износ највише зависити од дужине трајања епидемије вируса корона.

- Надам се да ћемо сачувати здравље ученика, просвјетних радника, али и свих становника града Источног Сарајева - рекао је Лучић.

Сретко Марјановић, директор "Аутохерц" са Сокоца у обраћању медијима рекао је да су договорене заједничке линије ова два превозника са Пала према доњем дијелу града и обратно, како би, како сам истиче, био омогућен благовремен превоз ђака са што краћим задржавањем у школама.

- Јутарње линије би возио „Центротранс“ у 7.00 часова и у 12.00 часова са Пала за прву и другу смјену, а сви ђаци би користили јединствену карту која ће важити за оба превозника. Повратак ученика обављаће "Аутохерц" и он би био у 10.50 часова и у 17.00 часова - појаснио је Марјановић новинарима.

Он је додао да ће, уколико ученици буду имали потребу да се превезу у неком другом термину, то моћи да учине са том јединственом картом.

Сладоје је истакао да су до идеје о сарадњи два превозника дошли у тренутку када су схватили да са постојећим редовима вожње самостално не могу задовољити све потребе новог распореда наставе у школама.

- Сматрамо да смо овом кооперацијом два превозника рационализовали превоз онолико колико је то у овим околностима могуће, јер имамо енормно повећање захтјева за превозом. Овим  договором неће бити нарушен континуитет превоза осталих грађана, који смо имали прије епидемије вируса корона и почетка школске године - рекао је Сладоје.

Како сам истиче, септембар ће бити експериментални мјесец и јединствене карте ће важити само за превоз ђака, а уколико се то покаже као добра пракса онда би то у октобру требало да буде проширено и на остале путнике.

- Ово је почетак и жеља нам је да имамо редове вожње који су одрживи, а да истовремено путници не чекају нити имају повећане трошкове превоза – закључио је Сладоје.

Коментари 0
Повезане вијести
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 41m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 9m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 42m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 34m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 39m
    0