Четири дјечија паркића од данас доступна дјеци у Палама

25.02.2021. 14:58
0
ИЗВОР: Катера

Малишани из четири паљанска насеља моћи ће од данас несметано и бесплатно да користе и играју се у новим парковима, који су изграђени крајем прошле године и данас свечано отворени.

Отварању четири паркића у мјесним заједницама Обилићево (код балон сале), Коран, Станица и Пале центар (код Правног факултета) присуствовали су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић, док је претходни градоначелник и иницијатор изградње ових паркова био оправдано одсутан.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је новинарима да су игралишта отворена симболично, те се захвалио претходном градоначелнику Ненаду Вуковићу на идеји за изградњу ових игралишта, за којег је додао да је данас спријечен да присуствује због одласка на пут.

Ћосић је истакао да су људи из претходне градске администрације били они који су у то вријеме имали визију да су ово пројекти важни за општину Пале, те да су они и реализовани и од данас доступни најмлађим становницима Пала.

- Ми овим шаљемо једну поруку која говори о томе да, каква год да су нам размишљања у овом дијелу који се односи на инфраструктурна улагања, морамо заједнички бити присутни, једни друге слушати и једни друге разумјети - рекао је Ћосић.

Вуковић је у телефонском разговору за Катеру рекао да је реализација овог пројекта изградње  дјечијих игралишта на подручју општине Пале плод политике у мандату, у којем је обављао функцију градоначелника Источног Сарајева.

- Јавности је било видљиво и познато да смо се трудили, да у свим општинама на подручју града Источно Сарајево реализујемо одређене пројекте. Мислим да су се становници Пала у одређеним анкетама изјаснили да су ово били недостајући садржаји на подручју ове општине и мислим да смо погодили са пројектом изградње ова четири игралишта у четири по становништву најбројније мјесне заједнице на подручју општине Пале - рекао је Вуковић.

Слика

Вуковић каже да су ова игралишта изграђена квалитетно и од квалитетних материјала, да је подлога на којој се дјеца крећу око справа квалитетна, те да су справе сертификоване и безбједне за употребу.

- Познато је да је град Источно Сарајево у претходном периоду реализовао и друге важне пројекте на подручју општине Пале, од реконструкције и адаптације зграде Културног центра "Пале", до изградње атлетске стазе, изградње игралишта за дјецу на врху Јахорине код језера, до других пројеката који су планирани и биће реализовани у наредном периоду, као што је наставак реконструкције пута према Репцима и Подвитезу - рекао је Вуковић.

Он изражава наду да ће нова администрација у Граду Источно Сарајево и општина Пале у наредном периоду на што више локација поставити овакве садржаје, како би били што доступнији малишанима.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 2m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 9m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    14h 51m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    9h 29m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 1m
    0