Četiri dječija parkića od danas dostupna djeci u Palama

25.02.2021. 14:58
0
IZVOR: Katera

Mališani iz četiri paljanska naselja moći će od danas nesmetano i besplatno da koriste i igraju se u novim parkovima, koji su izgrađeni krajem prošle godine i danas svečano otvoreni.

Otvaranju četiri parkića u mjesnim zajednicama Obilićevo (kod balon sale), Koran, Stanica i Pale centar (kod Pravnog fakulteta) prisustvovali su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović, dok je prethodni gradonačelnik i inicijator izgradnje ovih parkova bio opravdano odsutan.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je novinarima da su igrališta otvorena simbolično, te se zahvalio prethodnom gradonačelniku Nenadu Vukoviću na ideji za izgradnju ovih igrališta, za kojeg je dodao da je danas spriječen da prisustvuje zbog odlaska na put.

Ćosić je istakao da su ljudi iz prethodne gradske administracije bili oni koji su u to vrijeme imali viziju da su ovo projekti važni za opštinu Pale, te da su oni i realizovani i od danas dostupni najmlađim stanovnicima Pala.

- Mi ovim šaljemo jednu poruku koja govori o tome da, kakva god da su nam razmišljanja u ovom dijelu koji se odnosi na infrastrukturna ulaganja, moramo zajednički biti prisutni, jedni druge slušati i jedni druge razumjeti - rekao je Ćosić.

Vuković je u telefonskom razgovoru za Kateru rekao da je realizacija ovog projekta izgradnje  dječijih igrališta na području opštine Pale plod politike u mandatu, u kojem je obavljao funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

- Javnosti je bilo vidljivo i poznato da smo se trudili, da u svim opštinama na području grada Istočno Sarajevo realizujemo određene projekte. Mislim da su se stanovnici Pala u određenim anketama izjasnili da su ovo bili nedostajući sadržaji na području ove opštine i mislim da smo pogodili sa projektom izgradnje ova četiri igrališta u četiri po stanovništvu najbrojnije mjesne zajednice na području opštine Pale - rekao je Vuković.

Slika

Vuković kaže da su ova igrališta izgrađena kvalitetno i od kvalitetnih materijala, da je podloga na kojoj se djeca kreću oko sprava kvalitetna, te da su sprave sertifikovane i bezbjedne za upotrebu.

- Poznato je da je grad Istočno Sarajevo u prethodnom periodu realizovao i druge važne projekte na području opštine Pale, od rekonstrukcije i adaptacije zgrade Kulturnog centra "Pale", do izgradnje atletske staze, izgradnje igrališta za djecu na vrhu Jahorine kod jezera, do drugih projekata koji su planirani i biće realizovani u narednom periodu, kao što je nastavak rekonstrukcije puta prema Repcima i Podvitezu - rekao je Vuković.

On izražava nadu da će nova administracija u Gradu Istočno Sarajevo i opština Pale u narednom periodu na što više lokacija postaviti ovakve sadržaje, kako bi bili što dostupniji mališanima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 34m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 25m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 12m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 38m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 20m
    0