Четири савјета за чишћење тапацираног намјештаја

28.05.2020. 11:24
0
ИЗВОР: Nezavisne

Све док се нека флека мистериозно не појави, у потпуности заборавимо на чишћење намјештаја. Али када узмемо у обзир то колико се исти користи и колико се скривене прљавштине и прашине ту накупи, јако је битно освјежити га барем једном у три мјесеца.

Испратите овај водич у четири корака након којег ће ваш намјештај изгледати, али и мирисати свјежије.

Очистите површински слој прљавштине

Почните од склањања јастука, а потом изаберите одговарајући наставак на усисивачу. Најбољи је онај са четкицом на врху јер ћете на тај начин избјећи гребање материјала.

Лаганим покретима пређите преко читаве површине ваше софе, кауча, фотеље, табуреа и сл. Након тога изаберите наставак са уским грлом, помоћу којег ћете завући у уске дијелове и прегибе на намјештају.

Провјерите декларацију

Уколико ваш намјештај још увијек има наљепницу на себи или неку врсту декларације, свакако провјерите прије него приступите дубинском чишћењу.

Најбоље је мрље третирати одмах по настајању.

Сирће може помоћи

Често се питамо да ли смијемо да чистимо кауч сирћетом. Одговор је да. Шта више, бијело сирће је одличан природни производ за уклањање мрља.

Почните са натапањем мрље са мјешавином воде и бијелог сирћета. Након тога пређите преко површине (чистом) микрофибер крпом.

Уколико желите да уклоните мирис сирћета, можете пошприцати површину мјешавином воде и благог шампона или детерџента. Оставите да се осуши природно.

Уклоните епријатне мирисе

Нанесите на вашу површину слој соде бикарбоне. Оставите преко ноћи да сода упије све непријатне мирисе. Наредног јутра усисајте детаљно.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    19h 8m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    9h 49m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    19h 8m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    15h 22m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    6h 1m
    0