ЦИК сутра разматра извјештај о контролном бројању за предсједника Српске

26.10.2022. 18:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ за сутра је заказала сједницу на којој ће бити разматран извјештај Главног центра за бројање и главне контроле о обављеном контролном бројању за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Сједница је заказана за 14.00 часова, а предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић је рекао ће да ЦИК и вечерас одржати још једну сједницу.

На данашњој сједници ЦИК-а донијета је нова наредба о поновном пребројавању гласачких листића у Главном центру за бројање за више нивоа власти на подручју цијеле БиХ.

Према овој наредби, између осталог, поново ће се бројати гласови за Народну Скупштину Републике Српске са по једног бирачког мјеста у Бањалуци, Челинцу и Рудом, те са десет бирачких мјеста у Невесињу.

Осим тога, гласови ће поново бити бројани и за скупштине кантона са три бирачка мјеста у Горажду, у Цазину са седам бирачких мјеста, те у Сарајеву са једног бирачког мјеста.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 54m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 14m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 38m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    2h 27m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 21m
    0