Циљ увођења ваучера - подстицај развоју туризма

25.05.2020. 18:07
0
ИЗВОР: Srna

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, представници туристичких агенција, угоститеља-пружаоца услуге смјештаја и Подручне привредне коморе Бањалука су на данашњем састанку истакли да је циљ увођења туристичких ваучера подстицање развоја туризма у Српској и подршка овој грани привреде, као и мотивисање домаћих туриста да годишњи одмор проведу у својој земљи.

На састанку у Бањалуци је потврђено да ће бити расписан јавни позив путем којег ће се достављати пријаве ради учешћа у реализацији додјеле ваучера за субвенционисано кориштење услуге смјештаја у угоститељским објектима у Српској, као и јавни позив који ће бити упућен грађанима који имају пребивалиште на територији Српске, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

У саопштењу је наведено да ће право учешћа на јавном позиву имати угоститељи и туристичке агенције који испуњавају одређене услове који ће бити наведени подзаконским актом, а право на пријаву за додјелу ваучера имаће сваки пунољетни грађанин који испуњава услове који ће бити прописани подзаконским актом.

-Ваучер у износу од 100 КМ корисник ће моћи једном у току 2020. године користити за плаћање услуге смјештаја у угоститељском објекту за смјештај ван мјеста његовог пребивалишта- појашњено је у саопштењу.

Из ресорног министарства су нагласили да ће средства за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима у Републици Српској бити кориштена из Компензационог фонда Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Уручене награде "Златна сова" и "Совица" Уручене награде "Златна сова" и "Совица"
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    15h 11m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    18h 50m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    13h 20m
    0
  • Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
    22h 14m
    2
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    2h 1m
    0