Ћосић и Југовић разговарали о важним питањима и сарадњи

25.02.2021. 15:18
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић посјетио је данас општину Пале, гдје се састао са начелником општине Бошком Југовићем на радном састанку, на којем су разговарали о важним питањима и о будућој међусобној сарадњи ове двије институције.

Ћосић је новинарима рекао да је са колегом Југовићем разговарао о различитим темама, посебно о периоду у вријеме пандемије вируса корона, која је, према његовим ријечима, оптеретила прошлу годину.

- Разговарали смо о наставку инфраструктурних улагања на подручју општине Пале и то оним која ће бити извршена заједничким средствима. Град Источно Сарајево ће по средствима Владе Републике Српске обезбиједити око пола милиона КМ и жеља нам је да дођемо до два квалитетна инфраструктурна пројекта, која ћемо заједнички одрадити у општини Пале - рекао је Ћосић.

Он је истакао да је данас разговарано и о активнијем односу према привреди, те планира да заједно са начелником општине Пале у наредном периоду посјети тридесетак локалних привредника и разговара са њима о њиховим потребама и начину како им помоћи.

Ћосић каже да су поред питања о социјалној карти незаобилазна тема били и разговори вођени у правцу помоћи у области спорта и културе у Палама, те додао да је договорено да ће Град финансијски подржати два или три привредна спортска колектива из ове општине у значајном износу.

- Мој концепт је да Град не помаже спортске клубове са подручја општина у износу од 1.000 до 3.000 КМ него да се договоре који су то наши стратешки клубови са шест локалних заједница и подржавамо их заједно у већим износима како би довели до најквалитетнијих рангова такмичења - каже Ћосић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је рекао да су данас водили конструктиван разговор и да им је циљ у наредном периоду унаприједити однос између ове општине и града Источно Сарајево.

- У наредном периоду ћемо покушати да се дотакнемо социјалних категорија, спорта и привреде, и наравно и инфраструктуре, те на тај начин издвојимо одређена средства - додао је Југовић.

Он је истакао да је за похвалу то што ће из буџета Града бити издвојена одређена средства за четири пројекта, која ће према његовим ријечима, бити реализована у четири године мандата.

Југовић каже да ће то бити четири пројекта које ће Паљани осјетити и знати због чега су Пале у саставу града Источно Сарајево, шта то њима доноси и који су то бенефити.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    21h 9m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 47m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 55m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    16h 2m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    19h 0m
    0