Ћосић: Очекујем добру сарадњу опозиције и власти у корист грађана

15.04.2021. 17:18
4
ИЗВОР: Катера

Ново руководство Скупштине града Источно Сарајево изабрано је на данас одржаној конститутивној сједници, као и вршиоци дужности начелника градских одјељења, о чему је наш портал писао у току дана.

За предсједника Скупштине града изабран је Бранко Короман, за потпредсједника Зоран Трапара, за секретара Скупштине града Младен Малетић, док је за замјеника градоначелника изабран Слободан Амовић.

На данашњој конститутивној сједници изабрани су и вршиоци дужности начелника одјељења у Градској управи Источно Сарајево.

Вршилац дужности начелника Одјељења за финансије биће Мариана Мичић из Источног Новог Сарајева, док ће в.д. начелника Одјељења за општу управу бити Никола Вујичић из Источне Илиџе. На мјесту в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове биће Ратко Ђуровић из Сокоца, док је Љиљана Лиздек из Пала нови в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове је Обрад Ковач.

Слика

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је одборницима из свих политичких партија, истичући да се нада доброј сарадњи и раду у корист грађана који долазе са подручја свих шест општина које улазе у састав града Источно Сарајево.

- Драго ми је да су одборници показали, да су достојни позиција које обављају, да је све протекло у фер и коректној атмосфери, иако имамо ситуацију да скупштинска већина предвођена СНСД-ом има 16 одборника, а опозиција предвођена СДС-ом 15 одборника. То ми намеће обавезу да функционишем једнако са свима – рекао је Ћосић након конститутивне сједнице.

Ћосић се захвалио на краткој, али успјешној сарадњи досадашњем предсједнику Скупштине града Мирославу Лучићу, потпредсједнику Скупштине Мирославу Дивчићу и секретару Скупштине града Миодрагу Ковачевићу.

- Као што сам трудио до сада, а и од сада ћу да уважавам, да град Источно Сарајево мора да се развија равномјерно, па смо и на исти начин предложили људе које ће вршити најодговорније позиције у Граду Источно Сарајево – рекао је он, додајући да предсједник Скупштине долази из Пала, потпредсједник из Источне Илиџе, замјеник градоначелника из Сокоца, а секретар Скупштине из Источног Старог Града.

- Град Источно Сарајево ће наставити да ради добре ствари које је претходно руководство радило. На реалном оптимизму и добрим плановима базирамо очекивања за будућност рада ове Градске управе, а самим тим и за овај град – рекао је Ћосић.

Слика

Новоизабрани предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман позвао је одборнике скупштинске већине и опозиције да заједно раде и изграђују град Источно Сарајево.

- Морамо уважавати структуру града Источног Сарајева и цијенити сваку општину понаособ, њихове директно изабране начелнике, као и све одборнике из тих општина, па да направимо једну симбиозу. Потребна је интеграција свих људи на истом задатку, да се боримо за разввој и бољи живот грађана Источног Сарајева – рекао је Короман.

Шеф Клуба одборника Српске демократске странке (СДС) Горан Шеховац осврнуо се на то да одборници опозиције, њих петнаест, нису гласали за избор вршилаца дужности начелника одјељења.

- Ово је једна неприродна скупштинска већина. Сви знате како је она састављена, послије пет мјесеци, то је била једна „општа пијаца“. Имате ситуацију да поједини одборници у неким општинама имају већину са нама, а овдје фунционишу са СНСД-ом - каже Шеховац оптуживши поједине одборнике да их је народ изабрао, а они се "продали за ситан новац".

Шеховац је честитао свим, како он каже, легитимно изабраним одборницима СНСД-а, те додао да никад неће моћи честитати одборницима који су се, како он каже, "продали".

- Један од таквих је и потпредсједник Скупштине града Источно Сарајево, човјек који је радио годинама, нажалост, и био потпредсједник у општини Источна Илиџа, и он нам се нудио. Немојте се изненадити ако сутра буде са нама, али неће бити, једном смо се преварили и више нећемо – рекао је Шеховац.

Он је додао да је оваква одлука о његовом именовању на мјесто потпредсједника „срамота за град Источно Сарајево.“

 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Pale 16.04.2021. 08:22
    Upravo to bi bio pokazatelj da rade za narod a ne za sebe. Bar su im puna usta naroda!
  • Generic placeholder image
    Dejo 16.04.2021. 05:30
    Ti i tvoj šef imate strategiju da pricate o svemu sem o vakcinama.
    Gdje su vakcine????
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 15.04.2021. 21:34
    Nadam se da će gradonacelnik održati obećanje i ukinuti odbornički dodatak obzirom da su svi već zaposleni i imaju i u svojim opštinama dodatke koje isto tako treba ukinuti svima koji su u radnom odnosu.Sredstva usmjeriti za npr.viseclane porodice i sl.
  • Generic placeholder image
    Www 15.04.2021. 20:45
    Dragi Sehovac, čini mi se "ko prije djevojci, njegova djevojka" bar ste vi verzirani za taj posao
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Републике Српске Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Ре...
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    14h 38m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    14h 18m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    17h 41m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    18h 38m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    15h 35m
    0