Ћосовић: Скупштина града не поштује закон, статут и пословник

23.07.2021. 14:59
0
ИЗВОР: Катера

Одборник Партије демократског прогреса (ПДП) у Скупштини града Источно Сарајево Раде Ћосовић рекао је у изјави за портал Катера да је актуелно руководство Скупштине града донијело низ лоших одлука и рјешења, који су супротни Пословнику, Статуту и Закону Скупштине града Источно Сарајево.

Ћосовић је истакао да је скупштинска већина у градском парламенту Источног Сарајева, предвођена СНСД-ом и Уједињеном Српском одлучила да не поштује свој пословник, статут, одлуке и законе које је донијела Народна скупштина Републике Српске, а потписао тадашњи премијер Српске Милорад Додик.

- На мјесто директора Туристичке организације „Јахорина“- град Источно Сарајево постављен је човјек који не испуњава законске услове, секретар Скупштине града изабран је кршећи Закон о службеницима и намјештеницима, није промијењен план капиталних инвестиција, а распоређују се средства – каже Ћосовић.

Он истиче да му није јасно због чега предсједник Скупштине града Бранко Короман, упркос, како он каже, упозорењу на незаконитости, и даље, према Ћосовићевим ријечима, инсистира на кршењу закона удовољавајући већини и угрожавајући своју репутацију.

- Ако наставе да крше све прописе, овој Скупштини неће бити дуг вијек трајања, а то нису заслужили грађани Источног Сарајева – тврди Ћосовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 27m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 22m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 27m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 30m
    1