Ćosović: Skupština grada ne poštuje zakon, statut i poslovnik

23.07.2021. 14:59
0
IZVOR: Katera

Odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u Skupštini grada Istočno Sarajevo Rade Ćosović rekao je u izjavi za portal Katera da je aktuelno rukovodstvo Skupštine grada donijelo niz loših odluka i rješenja, koji su suprotni Poslovniku, Statutu i Zakonu Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Ćosović je istakao da je skupštinska većina u gradskom parlamentu Istočnog Sarajeva, predvođena SNSD-om i Ujedinjenom Srpskom odlučila da ne poštuje svoj poslovnik, statut, odluke i zakone koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske, a potpisao tadašnji premijer Srpske Milorad Dodik.

- Na mjesto direktora Turističke organizacije „Jahorina“- grad Istočno Sarajevo postavljen je čovjek koji ne ispunjava zakonske uslove, sekretar Skupštine grada izabran je kršeći Zakon o službenicima i namještenicima, nije promijenjen plan kapitalnih investicija, a raspoređuju se sredstva – kaže Ćosović.

On ističe da mu nije jasno zbog čega predsjednik Skupštine grada Branko Koroman, uprkos, kako on kaže, upozorenju na nezakonitosti, i dalje, prema Ćosovićevim riječima, insistira na kršenju zakona udovoljavajući većini i ugrožavajući svoju reputaciju.

- Ako nastave da krše sve propise, ovoj Skupštini neće biti dug vijek trajanja, a to nisu zaslužili građani Istočnog Sarajeva – tvrdi Ćosović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 26m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 36m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 28m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 27m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 21m
    0