Човић, Додик и Изетбеговић постигли договор о формирању Савјета министара БиХ

05.08.2019. 16:15
0
ИЗВОР: klix.ba

Лидери СДА, СНСД и ХДЗ БиХ постигли су договор везан за формирање Савјета Министара БиХ, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу БиХ.

На данашњем састанку у Сарајеву у организацији Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини са присуством Ларса Гунара Вигемарка, уприличен је састанак лидера политичких странака, изборних побједника Општих избора 2018. године, око деблокаде формирања власти.

– Изражавам задовољство што је упорно инсистирање хрватске стране на дијалогу и договору уродило плодом, остварујући напредак који ће, надам се, коначно омогућити да изборни побједници успоставе власт. Упорно залагање за журно формирање власти истакнути је и препознати приоритет нашега рада, који успоставља основ за даљи развој и напредак Босне и Херцеговине – изјавио је Драган Човић, предсједник Хрватске демократске заједнице Босне и Херцеговине.

– За нас је од кључног значаја што је у заједничкој изјави, а заправо програму рада будућег Савјета министара и парламентарне већине на државном нивоу, као приоритет јасно назначено провођење пресуда домаћих и европских судова који се односе на Изборни закон Босне и Херцеговине, а како би се обезбиједила уставна и институционална равноправност народа и грађана, као и њихово легитимно представљање у складу са изборном вољом – поручио је Човић.

 Ово је у интересу свих народа и грађана Босне и Херцеговине, али и изградње Босне и Херцеговине као модерне европске државе у којој ће се једнакоправност конститутивних народа досљедно поштивати и која ће својом опредијељеношћу за политичку одговорност напредовати на путу ка бољој будућности – закључио је Драган Човић.

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    2h 25m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 8m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    21h 23m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    14h 25m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    21h 59m
    0