Црна Гора: Митрополит Амфилохије служи у Манастиру Морача

28.08.2020. 08:39
0
ИЗВОР: СРНА

Његово вископреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије данас ће на Велику Госпојину служити Свету архијерејску литургију у Манастиру Морача.

Митрополит Амфилохије служиће од 9.00 часова Свету архијерејску литургију посљедњег дана манифестације "Трг од ћирилице" која се одржава у порти Манастира Морача.

Завјеса на овогодишњи "Трг од ћирилице" биће спуштена предавањем о "Седамдесет година од упокојења патријарха Гаврила Дожића" у 12.00 часова које ће одржати митрополит Амфилохије, те Васиљ Јововић и Драгиша Дожић. Одломке из Мемоара читаће свештеник Никола Радовић.

Синоћ је свечано додијељена награда "Печат херцег Шћепана" Живојину Ракочевићу, чије укупно стваралаштво представља племенит и драгоцјен допринос култури, као и награда "Ћириличник" Удружењу књижевника Црне Горе, које ће ускоро прославити 80. рођендан.

Овогодишњи "Трг од ћирилице" одвија се под слоганом "У имену Божијем је суд и правда" и посвећен је одбрани светиња, а одржава се у години великих јубилеја - 800 година од Сабора у Жичи и бесједе Св. Саве о правој вјери, 800 година од издавања најзначајније српске књиге "Законоправило Св. Саве", 190 година од представљења Св. Петра Цетињског, 100 година од обнове Српске патријаршије и 70 година од упокојења великог арихијереја и патријарха Гаврила Дожића.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    10h 25m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    12h 44m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    13h 11m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    15h 51m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    8h 32m
    0