Црна Гора на "црвеној листи", почела отказивања аранжмана

29.08.2021. 18:59
0
ИЗВОР: b92.net

Велика Британија ставила је Црну Гору на “црвену листу. Након тога, гости из десетак соба у хотелима компаније "Монтенегростарс" у Будви прекинули су одмор и вратили се кући раније, каже за Побједу сувласник ове хотелске групе Жарко Радуловић.

- Вијест за Енглеску још није распрострањена у пуном капацитету, али су њихови држављани већ почели да напуштају Црну Гору. Гостима који су отишли вратили смо новац за дане које нису искористили. Оно што брине јесте да су резервације из ове земље и Белгије за септембар већ отказане, а почело је отказивање и из региона, што може да значи да ће у наредних десет дана сезона бити завршена - страхује Радуловић.

Не би га, како наводи, чудило да се и земље региона одлуче на овакав корак, посебно имајући у виду недавну најаву премијера Здравка Кривокапића да би 1. септембра број дневно заражених могао да достигне хиљаду.

- Тренутно нас Молдавија, Украјина и Казахстан још нису ставили на ‘црвену листу’, али ме неће чудити да нас на ту листу ставе и земље региона, јер, са позиције здравља и безбедности, има логике да се то деси - сматра Радуловић.

Није оптимистичан када је ријеч о постсезони, јер, како каже, не може да затвори очи и да се прави да ништа не види, кад види.

Боји се да их чека период отрежњења, јер сматра да је ово могло да се спријечи.

Неће, како каже, да критикује то што је био дозвољен улазак без PCR теста, јер је то била насушна потреба и нешто што им је, како сматра, дало какву-такву сезону.

За ову ситуацију криви њих саме, а посебно младе.

- Проблем број један смо ми. Ако погледате статистику да је од 760 обољелих, 45 странаца, јасно је да смо ми раширили ову пандемију, јер се нисмо вакцинисали, а могли смо. Ми смо дозволили да се одржавају скупови где је хиљаде младих боравило на једном простору по неколико сати, опуштени уз алкохол и можете само замислити шта то значи за преношење вируса - наводи Радуловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Како визе касне само за српске спортисте? Како визе касне само за српске спортисте?
Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат
Нема одговора због чега су репрезентативке из Српске остале без визе Нема одговора због чега су репрезентативке из Српске остале без визе
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  6h 34m
  0
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  18h 36m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  12h 49m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  14h 38m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  14h 15m
  0