Crna Gora na "crvenoj listi", počela otkazivanja aranžmana

29.08.2021. 18:59
0
IZVOR: b92.net

Velika Britanija stavila je Crnu Goru na “crvenu listu. Nakon toga, gosti iz desetak soba u hotelima kompanije "Montenegrostars" u Budvi prekinuli su odmor i vratili se kući ranije, kaže za Pobjedu suvlasnik ove hotelske grupe Žarko Radulović.

- Vijest za Englesku još nije rasprostranjena u punom kapacitetu, ali su njihovi državljani već počeli da napuštaju Crnu Goru. Gostima koji su otišli vratili smo novac za dane koje nisu iskoristili. Ono što brine jeste da su rezervacije iz ove zemlje i Belgije za septembar već otkazane, a počelo je otkazivanje i iz regiona, što može da znači da će u narednih deset dana sezona biti završena - strahuje Radulović.

Ne bi ga, kako navodi, čudilo da se i zemlje regiona odluče na ovakav korak, posebno imajući u vidu nedavnu najavu premijera Zdravka Krivokapića da bi 1. septembra broj dnevno zaraženih mogao da dostigne hiljadu.

- Trenutno nas Moldavija, Ukrajina i Kazahstan još nisu stavili na ‘crvenu listu’, ali me neće čuditi da nas na tu listu stave i zemlje regiona, jer, sa pozicije zdravlja i bezbednosti, ima logike da se to desi - smatra Radulović.

Nije optimističan kada je riječ o postsezoni, jer, kako kaže, ne može da zatvori oči i da se pravi da ništa ne vidi, kad vidi.

Boji se da ih čeka period otrežnjenja, jer smatra da je ovo moglo da se spriječi.

Neće, kako kaže, da kritikuje to što je bio dozvoljen ulazak bez PCR testa, jer je to bila nasušna potreba i nešto što im je, kako smatra, dalo kakvu-takvu sezonu.

Za ovu situaciju krivi njih same, a posebno mlade.

- Problem broj jedan smo mi. Ako pogledate statistiku da je od 760 oboljelih, 45 stranaca, jasno je da smo mi raširili ovu pandemiju, jer se nismo vakcinisali, a mogli smo. Mi smo dozvolili da se održavaju skupovi gde je hiljade mladih boravilo na jednom prostoru po nekoliko sati, opušteni uz alkohol i možete samo zamisliti šta to znači za prenošenje virusa - navodi Radulović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 22m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 25m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 57m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 44m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 55m
    0