Црна Гора од понедјељка отвара границу према Србији

16.06.2020. 15:52
0
ИЗВОР: Б92

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић изразио је наду да ће се од понедјељка успоставити нормално кретање између Србије и Црне Горе.

- Имамо информације да ће у петак Национално координационо тијело за заразне болести дати препоруку да се граница Црне Горе отвори за све грађане који долазе из Србије, а од понедјељка ћемо, надам се, успоставити нормално кретање између двије земље - изјавио је Божовић.

- Сваког петка засиједа НКТ и доноси препоруке о релаксацији мјера против ширења вируса вируса. Овог петка, имамо информацију да ће коначно попустити мјере и према Србији, односно да ће дати препоруку да се отвори граница за све грађане који из Србије долазе у Црну Гору, а да притом не иду у карантин чим пређу границу. Ова одлука, како очекујемо, биће спроведена у понедјељак - казао је Божовић.

Он наглашава да је Амбасада Србије у Црној Гори од проглашења пандемије и затварања граница под великим притиском.

- Чекамо да отворе границу јер наши грађани желе да дођу у Црну Гору, не само туристички, већ и због посла, а многи који живе у Србији, овдје имају породице које мјесецима нису видјели. Под огромним смо притиском јер људи зову и интересују се свакога дана, када ће моћи да пређу границу, а да их не затворе у каранитн - објашњава Божовић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 8m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    14h 6m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    22h 32m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    20h 47m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    1h 10m
    1