Црна Гора: Рестриктивне мјере у случају погоршања ситуације

11.09.2020. 19:11
0
ИЗВОР: СРНА

Институт за јавно здравље Црне Горе ће у случају даљег погоршања епидемиолошке ситуације предложити увођење рестриктивних мјера, посебно у општинама са високим степеном локалне трансмисије, саопштено је након данашње сједнице Националног координационог тијела за заразне болести.

На сједници је констатовано да се мјере које су на снази не поштују, те да, упркос порасту броја заражених вирусом корона, здравствени систем у потпуности контролише ситуацију.

- У овом тренутку, Црна Гора за ковид пацијенте располаже са 549 слободних болничких кревета, 260 инсталираних респиратора и 62 у резерви, што гарантује успјешно суочавање са инфекцијом и у будућем периоду - наводи се у саопштењу.

Национално координационо тијело позвало је грађане да досљедно поштују мјере, а надлежне инспекције да појачају надзор и контролу да не би морало да буде увођења рестриктивних мјера.

То тијело је на сједници констатовало да је у свим земљама, па тако и у Црној Гори, због ублажавања мјера и либерализације преласка границе, погоршана епидемиолошка ситуација.

Оцијењено је да је Институт за јавно здравље правовремено предочио Министарству просвјете све препоруке у вези са почетком школске године, као и да је Влада обезбиједила средства за исплату плаћеног одсуства родитеља дјеце млађе од 11 година, те да су се, након што је ресорно министарство усвојило школски календар, створили и формални услови за исплате.

Коментари 0
Повезане вијести
Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне Горе! Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне...
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    8h 31m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    13h 46m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    3h 14m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    5h 14m
    2
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    11h 32m
    0