Црна Гора затвара васпитно-образовне установе

24.03.2021. 16:46
0
ИЗВОР: СРНА

Све васпитно-образовне установе У Црној Гори биће затворене до 1. априла и настава ће бити организована онлајн, а до тада неће бити тоталног закључавања државе, саопштила је данас епидемиолог Института за јавно здравље Марија Божовић.

Она је навела да су нове, строже мјере уведене за општине Беране и Шавник, због погоршања епидемиолошке ситуације.

Према њеним ријечима, до 31. марта у Беранама се забрањује улазак и излазак из општине, као и кретање од 21.00 до 5.00 часова.

У Шавнику, с обзиром на пораст броја обољелих, вечерас од поноћи до 31. марта, забрањују се улазак и излазак из општине, осим транзита кроз општину, као и кретање 21.00 до 5.00 часова.

Предшколске установе, школе и факултети су и даље затворене тј. настава се организује на даљину, преко интернета, а забрањује се и организовање забавних и рекреативних активности за дјецу и одрасле на отвореним јавним мјестима.

Забрањује се рад ресторанима, кафанама, кафетеријама, хотелским ресторанима и сличним угоститељским објектима, а власници су у обавези да склоне мобилијар који се евентуално налази у баштама тих објеката.

Дозвољено је припремање и издавање хране, осим напитака по поруџби, без задржавања и конзумације испред објекта који послује храном, укључујући кетеринг, у периоду од 7.00 до 22.00 часа, уз потврду послодавца и рјешење, односно уговор о раду.

Забрањује се продаја хране, алкохолних и безалкохолних пића, свих врста кафа и других топлих и хладних напитака са апарата који се налазе на сваком мјесту, од зграда јавне управе до бензинских станица.

Забрањује се рад тржних центара, штандова/тезги и слично. Забрањује се рад фитнес центрима и теретанама. Мјера се не одоси на тренинге професионалних спортиста који се редовно подвргавају тестирањима, а забрањује се рад и привредних друштава и предузетника који пружају услуге у фФитнес центрима и теретанама.

На отвореном простору забрањује се боравак у парковима и јавним површинама за рекреацију и спорт. Забрањено је присуство и задржавање више од два пунољетна лица на отвореном јавном мјесту /тротоари, тргови, улице, шеталишта, плаже и слично/.

Забрањује се и рад приређивача игара на срећу. Рад фризерским и козметичким салонима и сродним привредним друштвима дозвољен је до 20.00 часова, као и непрехрамбеним продавницама.

Дозвољено је кориштење хотелских ресторана само за госте хотела у периоду од 7.00 до 18.00 часова.

Од суботе, 20. марта у Херцег Новом мјере су попуштене, гдје је дозвољено кретање до 21.00 час, а рад прехрамбених, али и свих других продавница до 20.00 часова.

Угоститељски објекти су затворени и нема изласка ни уласка у град осим уз потврду.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 46m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 30m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 35m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 39m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 6m
    0